Svømning i Kbh´s kanaler.

Hej.
Jeg har tilmeldt mig svømmestævnet omkring Christiansborg d. 30. august på 2000 meter. I dag svømmer jeg 1000 meter på 25 minutter i svømmehallen,- vekslen mellem bryst og crawl. Har endnu ikke købt svømmedragt ej heller svømmet i havet endnu. Er det urealistisk at tro at jeg kan træne mig op til at gennemføre dette svømmestævne? Gerne indenfor 1 time!! Tænker at jeg vil svømme to til tre gange om ugen. Men mangler guidning i hvor meget af gangen.. Hjælp :-) Mvh Anette

Stillet af Anette Just Skyte fre, 2014-05-30 13:00 Svar

2 svar:

Hej Anette.

Det er lidt et bredt spørgsmål som kan være lidt svært at svare helt konkret på. Nu kender jeg jo ikke dig og hvordan/hvor meget du træner. men det er jo rigtig fint at kunne svømme 1000 meter og med mindre du er helt færdig når du når distancen burde det være muligt at svømme de 2km som Christiansborg rundt er.
Når det er sagt så er der stor forskel på at svømme i bassin og åbent vand. Mit først råd vil være at komme en tur i bølgen blå og prøve elementet. Det er vigtigt at have kendskab til det før du deltager i konkurrencen. Og gerne iført en våddragt. Den giver dig opdrift og hjælper dig til at holde varmen hvilket er godt nu du ikke har svømmet længere distancer i havet før.
Om du kan svømme 2 km kan jeg ikke gøre mig til herre over. Men du kan træne til det. Om du kan gøre det på 1 time er også svært for mig at sige. Men muligheden forelægger. Det kommer an på tiden op til, konkurrencen og dagsformen. Alle tre elementer der er essentielle når man spørger om tid.
Jeg vil lige bemærke at du bør finde dig en svømmemakker - både til træning i åbent vand men også en god ide til selve eventen på Christiansborg rundt.
Hvis jeg skulle anbefale noget du kunne træne så vil det være følgende:
- anskaf en våddragt og gode svømmebriller - evt. kontakt TYR eller anden forhandler som kan vejlede dig. En dragt med lange ærmer, alm. 3-5 mm tykkelse.
- Kom ud i åbent vand (evt. kombiner med træning i bassin)
- Øv din vejrtrækning (begge sider og fremafrettet - som du skal bruge til at kunne navigere i åbent vand)
- Øv distancer uden pause - både i bassin og åbent vand.
- Hvis du har mulighed for det så find en gruppe du kan komme ud i åbent vand med - nu ved jeg ikke hvor du bor. Men DOGSA som ligger ved Amager strandpak er nystartet åbent vand forening hvor du vil kunne få god råd og vejledning. Bor du på Fyn har vi lige nu 3 træningsarrangementer hvor du netop klædes på til at svømme events. Kig mere her på vorespuls.dk - her er efterhånden lidt forskellige arrangementer med forskellig formål.
Håber du kommer ud i det åbne hav og får dig en super oplevelse - og glæd dig til Christiansborg rundt. Det er en dejlig oplevelse.
De bedste svømmehilsner, Tanja Billesø Beck, DGI Svømning, Idrætskonsulent

Tanja Billesø Beck 4 år 15 uger 6 dage 7 timer 14 minutter

Hov kan se du spurgte til hvor meget af gangen du skal træne. Jeg synes ikke der skal sættes km på men nærmere de elementer jeg nævner. Så snart du bliver bedre til de enkelte elementer bliver det nemmere at svømme længere. Vil du meget gerne have lidt som pejling så er 1-1½ km ikke dårligt at stile efter - og kan du komme op på mere bare en dag om ugen så er det rigtig fint. Udvælg dig et fokus for hver træning og se hvad dagsformen byder :-) Og husk at nyde det :-)

Tanja Billesø Beck 4 år 15 uger 6 dage 7 timer 12 minutter

Dit svar

Log ind - så kan du skrive et svar.