La marmotte på mtb

Søger svar fra nogle som kender ruten, men som overskriften hentyder - kan det lade sig gøre på en mtb??
Og ja, alt kan jo lade sig gøre, med den rette form. Men bliver 175 km for langt på en mtb. Er transport stykkerne for lange mellem bjergene??
Grunden til at det bliver på mtb er at jeg kun ejer en mtb, men har før cyklet bjerge i Italien - men aldrig så langt, kun op til 80 100 km maks på mtb.
Er projektet mere til en leje racer i Frankrig, nogle der har erfaring med ruten, og ikke selve løbet. Planen er at cykle den via gps, og tænker ikke på at sætte nogle rekorder - kun udfordringen.
På forhånd tak.

Jesper

Stillet af jesper lymann lør, 2015-01-31 17:48 Svar

3 svar:

Hej Jesper

Jeg vil klart anbefale at leje en racer i Frankrig hvis det er den traditionelle La Marmotte rute du ønsker at køre.
Der er ingen problemer i at køre ruten på MTB, men vil mene det er markant hårdere, og uden at kende dit niveau, synes jeg personligt at turen på racer cykel er en stor nok opgave i sig selv :-)

Mvh Bjørn Søvsø

Bjørn Søvsø Jensen 3 år 28 uger 3 timer 22 minutter 23 sekunder

Hej Jesper,
Du skal ikke være nervøs om den kan køres på mtb, det kan sagtens lade sig gøre. Jo, en racercykel ruller alt andet bedre. Jeg har selv kørt op ad adskillige stigninger i både Alper og Pyrenæerne og masser af andre steder på mtb med 25-30 kg. oppakning. (langturscykling)
Hvis du kun skal cykle op ad la Marmotte og lign. så smid et par Schwalbe Kojac på, de ruller sindsygt godt på asfalt. Ellers et super godt alternativ hvis du vil frem på både stier i skov og vejene bliver til grus eller bare er generelt dårlige, så køb dig et par Specialized Crossroads dæk. På disse dæk (3 par) har jeg køre mere end 14.000 km. og kun 1 punktering. Dækket er særdeles godt til turcykling med tung oppakning. Bruger selv ikke andet på min gade og touring mtb.
Mvh. Benny Nissen
P.S. En fordel for en ikke trænet bjergrytter, er at du på din mtb har den helt lille klinge foran (fås også til racercykler) og derfor hvis du mærker kræfterne begynder at svinde, kan gearer ned og her finde dit tråd og få puls og syre ned igen mens du samtidig stille og roligt kan side og spise og drikke :-)

Benny Nissen 3 år 17 uger 6 dage 3 timer 17 minutter

Super. Lyder spændende med dækvalg. Noget som jeg aldrig har brugt meget tid på, men kan godt se fordelen.

jesper lymann 3 år 17 uger 5 dage 18 timer 52 minutter Bedste svar MTB (1)

Dit svar

Log ind - så kan du skrive et svar.