HGX kæde til 10 speed MTB

Som rookie i denne sport, vil jeg høre om nogen kan svare på om man kan bruge en KMC kæde istedet for en Shimano HGX kæde, da den har, synes jeg, væsentlig smartere samleled.
Alternativt, kan man bruge andet end Shimanos pins som samleled til en HGX kæde?

På min krank står der man kun må bruge HGX kæde

Stillet af Jan L Nielsen man, 2014-08-04 04:06 Svar

3 svar:

Hej Jan
Så længe du bare bruger en 10 speed kæde, kan du både bruge kæder fra Shimano, sram eller KMC.
Du kan også bruge samle led, til shimanos kæde hvis du syntes det er nemmere, det er under alle omstændigheder altid en god ide at have et samle led med på tur hvis man skulle få uheld.
Grunden til der står det på din krank, er at de skulle have special udviklet tænderne på klingen, så de sammen med kæden skulle skifte bedre, har selv kært med andre type kæder og har ikke bemærket nogen foskel.
Vh Peter

PM 3 år 46 uger 3 dage 17 timer 46 minutter

Jeg takker, det vil jeg så prøve...
Når vi nu er igang med begynderspørgsmålene: kan man sætte en anden fælg, med et dæk med knap så meget mønster, og en større "udveksling" på, uden at skulle justere på gearskift mm?

Jan L Nielsen 3 år 44 uger 2 dage 4 timer 58 minutter

Hej Jan
Hvis du mener at du skifter til et andet hjul, med samme antal klinge på bag krans, kan en lille justering være nødvendig, da der kan være nogle mm forskel på placering af kransen. Hvis du derimod mener at du tager hjulet af og skifter dækket og sætter det på igen, vil det ikke være nødvendigt at ændre på justeringen
Venlig hilsen
Peter

PM 3 år 38 uger 14 timer 45 minutter 13 sekunder

Dit svar

Log ind - så kan du skrive et svar.