Styrketræning af ben og løb

Hej jeg vil lige spørge om noget jeg er i tvivl om. Jeg løber meget da jeg spiller fodbold og min hurtighed er det jeg er bedst til men jeg træner også ben i fitness træner både lår, baglår. Jeg træner højest 40 kilo på når jeg træner benene på og køre 10 gange 3 sæt, og vil gerne blive endu hurtigere. Jeg har hørt at det er bedre at træne tung bentræning for eksempel 50-60 kilo 5 gange 3 sæt og man skal gøre det hurtigt. Er det rigtigt eller?
Er der nogen der kan hjælpe mig på vej med et svar?

Stillet af Mohammed tir, 2014-11-25 12:44 Svar

2 svar:

Hvis styrketræning skal have effekt på hurtigheden, skal det være tung eller meget eksplosiv. Tung styrketræning vil være 2-4 sæt med 3-6 gentageler. Desuden skal udførelsen ske hurtigt, når man presser og langsommere når man eksempelvis går ned i knæ.
Alternativt, kan du udføre plyometrisk træning, som er hurtig kraftudvikling gentagne gange. Det er typisk med egen vægt og der udføres mange gentagelser, men meget eksplosivt.

Det som styrketræningen skal gøre, er at forbedre det der kaldes Rate of Force Development (RFD), som kort fortalt er musklernes evne til hurtigt at udvikle kraft.

Skift mellem tung styrketræning og plyometrisk træning, da det formentlig vil give god effekt på hurtigheden. Og så selvfølgelig sprinttræning.

Link: http://vorespuls.dk/artikel/kombitraening-guide

Jonas Tybirk Nielsen Idrætsfysiolog og DGI-landsinstruktør i løb 3 år 36 uger 4 dage 23 timer 28 minutter Bedste svar Løb (3)

Hej Mohammed,

Det korte svar er, at der ikke er én form for styrketræning, som er bedst. Det er klart, at hvis du ønsker at blive hurtigere og stærkere, så vil du skulle arbejde med en belastning indenfor 1-15 gentagelser tæt på udmattelse. Start ud med lidt højere gentagelser, og når du har fulgt dit træningsprogram systematisk i et par måneder kan du bevæge dig ned omkring 6-10 gentagelser.

God fornøjelse!

Link: http://nielstraining.dk/traeningsprogram

Niels Jørgensen 1 år 1 uge 5 timer 41 minutter 19 sekunder

Dit svar

Log ind - så kan du skrive et svar.