Magnesium

Jeg har læst en del vedr. indtagelse af magnesium.
Er der nogen herinde der har erfraing med det og hvor meget ( mg) skal man tage ?

Jeg er begyndt at gå en del ture i rask tempo og får ondt i skinnebenet og fodledet , så måske det kunne hjælpe ?

Stillet af Pia helbo Wagner fre, 2012-08-17 13:44 Svar

1 svar:

Hej Pia
Du skriver, at du er begyndt at gå en del ture i rask tempo, og får ondt i skinnebenet og fodledet.
Magnesium spiller en vigtig rolle i mange forskellige kropsfunktioner, og holder du dig til de efterhånden velkendte kostråd, kommer du ikke i magnesiumunderskud.

Man har dog undersøgt brugen af ekstra magnesium hos maratonløbere og triatleter, men så vidt jeg kan konstatere ved at søge i diverse videnskabelige databaser, har forskerne ikke kunnet påvise øget modstand mod muskelskader eller forbedret restitutionsevner. Man har dog lavet rotteforsøg, hvor man kunne konstatere forhøjet magnesiumkoncentrationer i knoglerne ved brugen af ekstra magnesium, men om rotterne har haft skinnebensbetændelse, og om det så har hjulpet, siger artiklerne ikke noget om.

Udover magnesiumindholdet i deres daglige kost fik maratonløberne 365 mg dagligt i indtil 6 uger. Det anbefales at kvinder indtager 280 mg magnesium om dagen, mens mænd bør indtage 350 mg magnesium om dagen – dvs mændene i forsøget fik dobbelt så meget som den daglige anbefalede dosis, uden at det kunne spores i musklerne eller blodet.

Hvis du alligevel vil prøve dig frem kan du risikere at få kvalme og kaste op. Det er nok værd at notere, at artikler og websider, der anbefaler supplementer, typisk stammer fra producenterne.

Jeg vil gætte på, at de smerter, du oplever, er pga. overbelastning, dvs du er for utålmodig! Måske har du øget både tempo og afstand samtidigt? Prøv lige at halvere det antal km., du går – eller sørge for, at nogle af dine ture er i et langsommere tempo. Så kan du bygge gradvist op igen – med ca 10% om ugen.

Med venlig hilsen
Jonathan Sydenham

Link: http://www.viivaa.dk/sund-med-viivaa/kost/viden-om-kost/mineraler

Jonathan Sydenham DGI-landsinstruktør i løb 5 år 38 uger 6 timer 9 minutter 48 sekunder

Dit svar

Log ind - så kan du skrive et svar.