høj puls

Hej jeg har brug for jeres hjælp.Jeg har en meget høj puls ved løb. I alm tempo omkring 6.30 kommer min puls hurtigt op på 185. Jeg har prøvet at løbe efter puls og holdt mig under en puls på 170 men så lunter jeg rundt på et gennemsnits tempo på 7.22 på en distance på 7,5 km.
Jeg kan godt lide at løbe men synes det sætter en stopper med den høje puls. Og melde sig til løb er også demotiverende altid at være en af de sidste. Den mindste stigning og pulsen ryger i top. Har tjekket pulsur og byttet med en anden, men det er mig der er problemet. Min læge har undersøgt mig og siger at du har bare en høj puls og det ikke er sundt at løbe for lange ture med den høje puls da mit blod ikke bliver iltet godt nok. Håber der er nogen herinde der har et godt råd eller et program jeg kan træne efter. God dag

Stillet af Helle Ejlskov man, 2014-03-31 16:23 Svar

2 svar:

Hej Helle

Pulsfrekvensen er genetisk bestemt, men ændres også ved træning. Jo bedre form du kommer i, desto lavere hvilepuls. Makspulsen derimod vil ikke ændre sig. Hvis lægen ikke mener at dit blod iltes nok, vil det være en god ide at få målt om dit blod mættes med ilt. Jern kan måske hjælpe med at mætte blodet, så sørg for at spise en masse fødevarer med jern. Fisk, kød, nødder og indeholder jern.

Jonas Tybirk Nielsen Idrætsfysiolog og DGI-landsinstruktør i løb 4 år 15 uger 4 dage 48 minutter 40 sekunder Bedste svar Løb (3)

Hej Helle.

Helt enig med Jonas.

I tillæg vil jeg høre om du føler dig belastet når du løber dine ture (fx når du løber ca. 7km i 6.30 tempo)? Med andre ord, er det hårdt for dig at løbe med den høje puls omkring 185 slag/min?

Som Jonas er inde på, så er makspulsen genetisk bestemt. Det er muligt, at din makspuls på helt normal vis er ganske høj. En høj makspuls vil bevirke, at din puls under løbeture er ret høj absolut set, men relativt set vil den givet vis være helt normal i forhold til din kapacitet, hvis du ellers er sund og rask.

Jacob Vorup Ekspert 4 år 13 uger 5 dage 1 time 46 minutter

Dit svar

Log ind - så kan du skrive et svar.