Høj løbepuls

Hej,
Jeg er 25år og har løbet i ca. 1år. I hele denne periode har jeg haft en høj puls under løb. Min gennemsnitlige puls er på omkring 185 på en 5km tur med en fart på 6:30min/km. Jeg havde regnet med at min puls, såfremt jeg jeg holder afstand og fart konstant, ville forbedre sig i løbet af det år jeg har trænet, men det har jeg ikke oplevet. Jeg har forbedret min 5km tid, og jeg har en fornemmelse af at det er blevet lettere at løbe, men pulsen har altså ikke ændret sig? Jeg løber også intervaller ind i mellem, og her har pulsen været oppe på 198slag/min.
Jeg vil høre om der er en venlig sjæl der kan forklare mig hvorfor min puls er så høj, og mere vigtig, hvorfor min puls på en 5km tur med en fart på 6:30 er den samme før og efter 1års løbetræning?

Stillet af Lina søn, 2014-08-31 17:57 Svar

1 svar:

Hej Lina

Din puls er forholdvis høj, selv når du træner. Det er inddividuelt og man kan derfor ikke sammenligne pulsfrekvenser med andre. Kun hvis man udtrykker det som % af maxpuls.

Det er svært at forklare, hvorfor din puls er konstant efter 1 års træning. Normalt ville man forvente at pulsen ved samme hastighed vill falde, da hjertet vil vokse sig større.
Da det ikke er sket, må der være noget andet som gør at du forbedrer dig på 5 km.

Det kunne være, at din relative arbejdsbelastning er blevet højere. Det vil sige, at du udnytter dit hjerte bedre og under konkurrence dermed har højere puls end sidste gang, men nu kan "klare" belastningen og dermed løbe hurtigere.

Link: http://vorespuls.dk/artikel/praestationsevne-relativ-arbejdsbelastning%20

Jonas Tybirk Nielsen Idrætsfysiolog og DGI-landsinstruktør i løb 4 år 2 uger 6 dage 2 timer 11 minutter Bedste svar Løb (3)

Dit svar

Log ind - så kan du skrive et svar.