hjælp med mit løb

hej. jeg har løbet (prøvet) siden 4 jan 2016. og jeg kan stadig ikke løbe mere en 1 min af gangen. jeg har ikke luft til det og mine knæ gør ondt. kan jeg så slet ikke løbe? nogen siger at løb ikke er for alle...... jeg er så rykket indenfor, da jeg troede det var det kolde luft i lungerne, men det er det samme????

Stillet af anja jense tor, 2016-02-18 18:09 Svar

1 svar:

Hej Anja,

Her er svar fra en af vores løbekonsulenter:

"Der er ingen grund til at give op. Det er slet ikke usædvanligt at kroppen skal tilvænnes til løb, hvis det ikke er en aktivitet du er vant til - så det er godt at du er opmærksom på de signaler din krop giver. Den kolde vinterluft gør det tilmed en hel del sværere for mange at komme i gang, så det kan derfor være fornuftigt at starte ganske forsigtigt ud de første uger især. Følelsen af at mangle luft kan dog også ganske enkelt skyldes, at du bruger dine lunger mere aktivt, og at de derfor lige skal vænnes til at nu skal der ske noget mere!
Det er endvidere vigtigt at sørge for at knæene ikke bliver for kolde i denne tid, samt at dine løbesko passer godt til dig og dit afsæt.

Jeg vil anbefale at starte med at gå nogle ture i et rask tempo i fx bare 10-15 min, og indlægge nogle helt rolige jog (fx i 10-15 sek) i et ganske roligt tempo hvor du stadig har rigeligt luft til at tale, så du kan opleve en mere glidende overgang til løb og tilvænne hele kroppen.

En løbetræner kan vurdere præcis, hvad du har behov for og hjælpe dig på vej, så jeg vil varmt anbefale at prøve et Løb med forløb i din lokale forening:
http://www.dgi.dk/loeb/loeb/traeningsforloeb/loeb-med

Venlig hilsen
Johannes Musaeus

Emil Flöche Henriksen Ekspert 2 år 30 uger 5 dage 1 time 1 minut

Dit svar

Log ind - så kan du skrive et svar.