Forklar hvorfor man anser henholdsvis stivelse og især fibre for sunde kulhydrater, mens man fraråder et stort sukkerindtag

Forklar hvorfor man anser henholdsvis stivelse og især fibre for sunde kulhydrater, mens man fraråder et stort sukkerindtag

Stillet af Mohamed Ibrahim fre, 2011-12-09 15:16 Svar

1 svar:

Kostfibre er ufordøjelige kulhydrater og defineres som stoffer fra plantemateriale, der ikke nedbrydes af mave-tarmkanalens enzymer, og som når tyktarmen ufordøjet. Her bliver de helt eller delvist nedbrudt af bakterier. De enkelte stoffer er cellulose, hæmicellulose, pektiner og lignin.
Kostfibre er forbundet med mange positive sundhedseffekter og er en vigtig faktor i en sund livsstil. Også ved vægttab er kostfibre en essentiel del af diæten.
Man finder fibre mange steder.
Jeg arbejder på Institut for Human Ernæring, KU, og her forsker man også i kostfibre. Et eksempel er:
http://www.foodoflife.dk/Nyheder/2011/963_tang.aspx

Camilla Spagner Underviser på DGI's løbetrænerkurser, kandidat i human ernæring 6 år 36 uger 1 dag 5 timer 2 minutter

Dit svar

Log ind - så kan du skrive et svar.