EPP2 kursus når gravid?

Hej.

Jeg er gravid i 16. uge og har netop fået mulighed for at blive medlem af en kajakklub via mit arbejde sammen med min mand - det har vi talt om i flere år, at vi godt kunne tænke os.

Men det forudsætter, at vi begge tager EPP2 kursus for at komme i gang. Iflg. instruktøren fra klubben indebærer kurset bl.a. at jeg skal op og ligge på tværs af kajakken på maven, for at komme op i kajakken fra vandet.

Mit spørgsmål er derfor, om jeg må tage EPP2-kurset, mens jeg er gravid? Jeg har mulighed for at starte om 1½ uge og afslutte om 5½ uge, dvs. når jeg er i 21. uge.

På forhånd tak for hjælpen.

Stillet af Frederikke Søvsø Stannov tor, 2013-05-09 10:07 Svar

1 svar:

Hej Frederikke.
Der findes mange forskellige redninger fra vandet. En af dem betyder, at man ligger mellem bådene og stikker fødderne op i cockpittet for derefter at komme op på ryggen af sin egen kajak. Der kommer man ikke til at ligge på maven. Den er dog noget vanskeligere med brede havkajakker, men er et fornuftigt alternativ til den mere almindelige. Hvis din instruktør i klubben accepterer det som en fuldgod erstatning, hvilket det er efter min overbevisning, så burde du ikke have problemer med redningen. Om du får andre "problemer" skal du selv vurdere under kurset, men det er en væsentlig pointe, at der altid findes alternativer. Der er aldrig kun en måde at gøre tingene på.
Vh
Søren Østerbye

Søren Østerbye 5 år 9 uger 6 dage 7 minutter 28 sekunder

Dit svar

Log ind - så kan du skrive et svar.