Kan man på en cykeltur registrere en højere puls end ens max puls?

Jeg har set en "opskrift" på at måle makx puls, men har endnu ikke haft lejlighed til at benytte den. Jeg bruger derfor den højeste puls, jeg har registreret som max puls. Derfor spørgsmålet. Jeg er 50 år og den maksimale puls, jeg har registreret ligger på 176. Den opnåede jeg efter 40 min rimelig hård cykeltur og så fuld fart op ad en bakke. Jeg synes den max puls jeg registrerer på mine ture svinger meget. Når det er koldt og der er modvind, oplever jeg en meget lavere max puls end ved lunt vejr og medvind.

Stillet af Martin Kruse tor, 2011-08-18 11:18 Svar

2 svar:

Hej Martin. Din Max puls ændres sig ikke det store, den falder lidt med aldren, men det er bestemt ikke noget der sker fra gang til gang. Det er vigtigt når du gerne vil træne efter din puls, at du finder ud af hvad din max puls er og her skal du tage en max puls test. Det med at regne efter en skala - eks 220 minus alder er kun vejledning - passer sjældent præcis og da vores Max puls er genetisk bestemt, er det ikke noget man kan træne, man forhindre at den ikke falder så meget med aldren.
Dine observationer i forhold til din puls - er ganske rigtige, det er godt nok ikke din max puls der ændre sig, det kræver mere af din krop, at arbejde i kulde og modvind.
At bruge den højest puls du har målt, kan godt bruges til du får lavet denne max test. Den er sikkert lidt højere end du har målt, det kræver rigtig meget at komme på max og der skal man have en rigtig god dag.
Vi kører en sådan test i Horsens - her i efteråret, hvor du er velkommen.
Mvh Kenn

Kenn Lundum 6 år 34 uger 6 dage 8 timer 20 minutter

Hej,

overvej lige, om du faktisk ønsker at nå makspuls på landevejen. hvis du reelt når makspuls, frem for blot en meget høj puls, skal du også lige have overskud til at klikke fødder ud af pedaler og holde dig på vejen...
så er 176 op ad bakke rent faktisk din makspuls, hvis du kunne køre videre bagefter?
jeg vil anbefale at du kører på motionscykel eller hometrainer, der i begge tilfælde er fastspændte og bliver stående når du vil ønske at smide dig ned!
Løb evt. istedet, et sted hvor konsekvensen af at ryge i jorden ikke er så stor som på en landevej. selvom du ikke bliver kørt ned, er der jo risiko for at det gør nas på andre faconer, ex. kraveben :-)

BB - brug det eller bræk dig :-)

God træning

Allan Wisen 6 år 14 uger 6 dage 21 timer 11 minutter

Dit svar

Log ind - så kan du skrive et svar.