Mega - Kramper

Får kramper efter 50 km på racer-cykel, den hyppigste er den muskel der går fra indersiden af knæet op over knæskallen og ud til siden, i lørdags kørte jeg tour vest-Fyn, 75 km, så fik jeg også kramper i lårene og lægene det har jeg ikke prøvet før, jeg havde sænket sadlen 2 cm så jeg kunne nå pedalen med hælen, jeg spiser 1 Mablet, Magnesium-depottablet på 360 mg hver dag, har taget dem i 3 uger nu, men det hjælper åbenbart ikke, HVAD KAN JEG ELLERS GØRE, nogen der ved det ???

Stillet af Henning Nygaard man, 2014-08-18 19:45 Svar

6 svar:

Hej Henning
Svært at svare på uden at have set dig sidde på cyklen, kan nemt have noget at gør med din position.
Men hvis du lige havde ændret din sadelhøjde med 2 cm, kan krampen nemt være kommet af dette, da dine muskler så har skulle vænne sig til den nye indstilling.
Grundlæggende kan kramper komme af forkert indstilling af cyklen, det kan også være at man sidder for fremme eller tilbage på sadlen.
Kan også opstå, hvis man ikke træner jævnligt og så kører en lang hård tur så musklerne overbelastes.
Så kan de selvfølgelig også komme hvis man ikke sørger for at holde væskebalancen ved lige.
Mange har haft god hjælp af at bruge highfive zero tabs som er brusetabletter med elektrolytter, der hjælper kroppen med at holde en korrekt balance, når man under hård træning drikker meget vand, og derved udskiller natrium.
Hvis det ikke hjælper dig, vil jeg anbefale dig at få lavet et bikefit ved en kvalificeret cykelhandler.
Venlig hilsen
Peter

PM 3 år 44 uger 2 dage 12 timer 53 minutter

Tak for dit svar, jeg bruger highfive zero tabs, og energi drik fra highfive.
Jeg ændrede sadelhøjden for at se om det ville hjælpe på kramperne, nu er min cykel indstillet som i vejledningen andet sted her på vorespuls.
Så jeg er kommen frem til at det er fordi jeg ikke har en jævnlig træning, det vil jeg prøve at rette op på, så det bliver 3 til 4 gange i ugen, mit arbejde har gjort det så jeg kun kunne træne lørdag eller søndag, Takker :)

Henning Nygaard 3 år 44 uger 2 dage 3 timer 41 minutter

Hej, jeg døjer også med kramper og tager magnesium dagligt, men syntes ikke det hjalp noget. Jeg er i stedet begyndt at hælde 1 tsk. salt i min drikkedunk, og i stedet for de dyre sportstilsætninger, hælder jeg noget ribena saft i. Det har reduceret mit problem med kramper meget. Jeg har netop fået ændret indstilling på cyklen, så nu håber jeg det helt forsvinder

Sten Bonde 3 år 40 uger 4 dage 16 timer 49 minutter

Hej Sten Bonde, det vil jeg prøve, med salt og ribena.
MEN jeg har selv fundet ud af at jeg forcerer for meget, hvis jeg kører som søndags kørsel kan jeg sagtens klare mange flere km, jeg har lige kørt 81 km uden antydning af ondt i benene, jeg har holdt 23,8 km/t i snit, PRØV DET, når jeg kørte aggressiv kørte jeg kun 1 km/t hurtigere, men bruger en masse unødvendige kræfter, men jeg vil prøve salt og ribena. Tak for svaret

Henning Nygaard 3 år 40 uger 4 dage 5 timer 14 minutter

Hej Henning, jeg må så ud og prøve din opskrift også

Sten Bonde 3 år 39 uger 2 dage 3 timer 36 minutter

Ups, fortsætter her... Efter justering af sadel og styr har det også hjulpet mig og jeg syntes jeg kører på samme niveau mht fart og bakker, men uden at skulle presse mig så meget. Måske du skulle få tjekket indstillingen af din cykel og se om det også kan gøre en forskel for dig.

Sten Bonde 3 år 39 uger 2 dage 3 timer 32 minutter

Dit svar

Log ind - så kan du skrive et svar.