Hvornår er man cykelrytter?

Hvornår er man rigtig cykelrytter? Er det, når man sidder på raceren og drøner derudad? Eller er det først når man har licens og kører cykelløb? Jeg er blevet meget forvirret. Jeg har læst flere steder at man først er "rigtig" cykelrytter, når man har licens og kører cykelløb, og alle dem, der ikke gør det, er ikke rigtige cykelryttere? Og hvordan træner en professionel cykelrytter, og kan man være professionel uden at køre cykelløb? Når man "bare" træner landevejscykling, fx. som mig som kører 5-6 gange i ugen a 50 km ca., så er man ikke cykelrytter eller hvordan?
Jeg vil til sidst også spørge om, hvordan man kan finde en eller flere træningsmakkere uden at være medlem af en cykelklub. Jeg har været medlem af en cykelklub, men droppede ud, da stemningen ikke var passende (da flere bl.a. kritiserede andre ryttere, som ikke var medlem af en cykelklub). Folk der ikke er medlem af en cykelklub, er vel ligeså meget cykelrytter, som dem der er i en cykelklub? Håber på svar :) Vh. Aly

Stillet af Majken Bisgaard Poulsen man, 2014-07-28 13:39 Svar

1 svar:

Hej Majken
Godt spørgsmål :-) jeg tror de flest har den opfattelse at man er motionist så længe man ikke har licens og kører cykelløb, dem som ikke har licens men træner meget og kører stærkt kaldes ofte super motionister, disse kan ofte køre stærkere end dem med licens, men har ikke noget ønske om at deltage i cykelløb, men stiller ofte op i de mange motionsløb der køres.
Derfor også betegnelserne motionsløb for motionister og cykelløb for dem med licens.
Derfor kan jo fint føle sig som en cykelrytter, det andet er jo bare lavet for at holde styr på systemet.
Betegnelsen professionel bruges om dem som lever af at cykle, som kører på et firmahold der betaler deres løn. Så man kan ikke være professionel uden at køre løb, en prof. kører typisk mellem 30-40.000km pr. år.
Der er flere grupper på f.eks. facebook alt efter hvor du bor henne hvor du kan finde træningsmakkere, ellers er der flere større motionsklubber hvor der hold opdeles og man altid kn finde en gruppe der passer til ens niveau.
Vh Peter

PM 3 år 38 uger 6 dage 10 timer 54 minutter

Dit svar

Log ind - så kan du skrive et svar.