Alle spørgsmål - Svømning

Ved beskrivelse af armtag i crawl tilråder I at man sætter hånden i med tommelfingeren først og ud for midterlinien. Trænges der ikke til en opdatering her? Topsvømmere og -trænere siger at man skal sætte hånden i fladt og lige ud for skulderen. Det er hurtigere og med mindre skaderisiko.
Se f eks her: https://youtu.be/vDAypb3uuDU

Stillet af Bent Pedersen 33 uger 3 dage 3 timer 28 minutter 5 sekunder Ingen svar - endnu!

hej jeg er begyndt at svømme, har løbetrænet meget som ung men har ellers ikek dyrket motion i mange år. je ghar fået mig et smart ur, der viser det hele, og jeg forbedrer mig ret meget fra gang til gang, jeg svømmer hver anden dag . f.eks svømmede jeg i forgårs, 1,33 timer, 3,05 km 2km i timen spl på 18 ogswolf på 46 og et kalorieforbrug på 1162 idag svømmer jeg så 1,34 timer, 3,6 km 2,2 km i timen, spl på 15 og swolf på 39 en væsentlig forbedring ( og sådan er det stort set hver gang for tiden) men stadig et kalorieforbrug på 1138 faktisk mindre.. hvordan kan det passe, jeg mener jeg svømmer i længere tid, hurtigere og længere, og forbruger færre kalorier. er der nogen der kan forklare mig hvorfor eller hvad jeg gør forkert.

Stillet af miriam drews 2 år 4 dage 19 timer 4 minutter 38 sekunder Ingen svar - endnu!

Jeg har ladet mig fortælle at man skulle kunne tabe væsentlig flere kalorier ved svømning, end ved f. eks motionscykel i et fitness center.
Jeg har dags dato været i Fitness World og kørte 3 maskiner ( cross, motionscykel og løbebånd ) og samlet resultat blev 550 kalorier. Kunne det ha' været til mere ved f. eks 500 meter svømning ?

Mvh. Kenneth Sørensen

Stillet af Kenneth C. Sørensen 2 år 30 uger 3 dage 16 timer 48 minutter 1 svar

Jeg er forholdsvis ny crawlsvømmer. Jeg synes, at jeg er ved at få vejrtrækning (hver tredje), arm- og bentag ved at fungere, men jeg ligger lidt dybt i vandet. Særligt fra hoften og ned. Også selv om jeg har svømmefødder/zoomers på. Hvad skal jeg være opmærksom på?
Med venlig hilsen Mette

Stillet af Mette Ellermann 2 år 30 uger 5 dage 2 timer 25 minutter 1 svar

lidt i tvivl om hvad det her betyder i svømmeprogrammet "4 x 25 m. intervalsvømning i den valgte svømmeart – pause 30 sek" er det 30 sek pause efter de 25 meter eller er det 30 sek pause efter de 4 x 25 meter?
mvh. Jonas

Stillet af Jonas Sejer 2 år 49 uger 2 timer 50 minutter 59 sekunder 2 svar

Halløjsa...
Mine fingre har det med at falde i søvn, efter et kvarters svømning, som regel højre hånd, først langefingeren efterfulgt af pegefingeren og måske yderligere... Nogen der har oplevet det samme?
Jeg veksler mellem crawl og bryst, nogengange kan det fortag sig en smule, hvis jeg svømmer ryg, men sjældent. ( i dag var det dog omvendt at det var venstre hånd først, efterfulgt af højre)
Det er søreme ubehageligt og er der nogen der har forslag til, hvad der kan afhjælpe det?

Stillet af Stine 3 år 11 uger 5 dage 23 timer 17 minutter Ingen svar - endnu!

er der nogen der har problemer med brug af Suunto ur i Open water. Jeg kan ikke få den til at registrere afstand via GPS signal??

Stillet af Frank Rasmussen 4 år 8 uger 3 dage 7 timer 15 minutter Ingen svar - endnu!

Hej.
Jeg har tilmeldt mig svømmestævnet omkring Christiansborg d. 30. august på 2000 meter. I dag svømmer jeg 1000 meter på 25 minutter i svømmehallen,- vekslen mellem bryst og crawl. Har endnu ikke købt svømmedragt ej heller svømmet i havet endnu. Er det urealistisk at tro at jeg kan træne mig op til at gennemføre dette svømmestævne? Gerne indenfor 1 time!! Tænker at jeg vil svømme to til tre gange om ugen. Men mangler guidning i hvor meget af gangen.. Hjælp :-) Mvh Anette

Stillet af Anette Just Skyte 4 år 16 uger 3 timer 22 minutter 34 sekunder 2 svar

Hej

er det muligt at få et godt resultat med at klippe ben af en crawl dragt, så den kan bruges til bryst svømning i havet ?
mvh Jette

Stillet af Jette Bro-Jørgensen 4 år 26 uger 5 dage 1 time 1 minut 1 svar

Hej
Jeg begyndte at svømme for et halvt år siden men har problemer med smerter i fingerne. .
Så ville høre om der var nogle der har erfaring med brug af hånd- eller fingerpadler til brystsvømning og om det overhovedet kan afhjælpe mit problem...?

Stillet af Daniel Chr Henriksen 4 år 32 uger 3 dage 16 timer 40 minutter 2 svar