Alle spørgsmål - Løb

Hej..
Jeg begyndte for 4 uger siden på jeres løbeprogram. (løb 5 km på 30 uger). Det er et godt program som jeg har fulgt. I uge 2 sprang jeg 2 dage over, da jeg lå med influenza.
For 10 år siden løb jeg 5 km uden problemer, har dog ikke holdt det ved lige og har prøvet flere gange at komme til at løbe uden held.
Jeg har dermed gået i fitnesscenter, på hold, hvor jeg både har træner styrke og puls træning. For 2 år siden vred jeg om på min fod og gjorde det så igen for 1 år siden. Den skabte nogle problemer for mig, men siden sommer har jeg ikke mærket til den.
Jeg begyndte så til step 2 gange om ugen også begyndte mit knæ at brokke sig. og har over vinteren også været generne. Det har dog ikke været et problem de sidste 2 mdr.
Jeg var så i fitness og der begyndte min fod at gøre ondt og da jeg kom hjem og blev kold var mit knæ også med på det.
Da jeg var ude og løbe i dag, var det kun i starten jeg mærkede til min fod og mit knæ var ikke et problem. Lige til jeg kom hjem og slappede af.
Skal jeg stoppe med løbetræningen eller hvordan skal jeg forholde mig til det. Nu er jeg endelig motiveret for at løbe.
Til april melder jeg mig ud af fitness, så jeg kun løber.

Håber i kan hjælpe mig.
Hilsen Tanja

Stillet af Tanja Greibe Nielsen 7 uger 5 timer 52 minutter 29 sekunder Ingen svar - endnu!

Hej jeg er en mand på 45 der gerne vil løbe maraton den 4 okt i år. har løbet en halv sidste nytår
og cyklet ca. 4000km. på racer-mtb. sidste år, har løbet ca 10 gange mellem 5-9km. pr gang. men nu får jeg så ondt i skinnebenet men det forsvinder efter 3-4 km når jeg er færdig med at løbe er de bare lidt ømme men gør ikke ondt. rent kondisions. messig kunne jeg sagtens løbe længere hvad tror i er det skinneben betændelse eller hvad tror i
løber med en tid på ca 4.45-5.00min pr km

Stillet af kenny thomsen 13 uger 43 minutter 52 sekunder 2 svar

Jeg er en 21-årig pige med meget dårlig kondition. Min vægt er ideel og jeg er meget glad for min krop som den ser ud, jeg vil bare gerne have en bedre kondition. Derfor er jeg nu begyndt at løbe. Jeg har prøvet at google lidt, men jeg kan ikke helt finde frem til et tilfredsstillende svar, så jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig; taber man sig af at løbe, og i så fald skal jeg så øge mit kalorieindtag for at holde min vægt eller kan jeg fortsætte med at spise som jeg gør uden at tabe mig?
Er der desuden nogen råd i forbindelse med at øge ens kondition via løb?
Jeg håber der er nogen der kan hjælpe.

Stillet af Signe 13 uger 6 dage 8 timer 47 minutter 25 sekunder 1 svar

Jeg har fået MR-skannet mit knæ og konklusionen lød på: Gennemgående læsion i baghornet af mediale menisk, og der er enkelte mindre osteokondrale læsioner sv.t patella. Så mit spørgsmål er skal jeg få det opereret eller kan det trænes så jeg ikke får ondt efter løb eller træning. Jeg har ikke løbet i snart 2 mdr. og p.t. har jeg ikke smerter, kun lidt ømhed, men jeg har svært ved at gå ned på hug og bagudbøje knæet ved f.eks. udstrækning af hoftebøjer/lår. lægen siger at han blot vil fjerne det menisk der er ødelagt med artroskopi. Jeg er virkelig i tvivl om jeg skal gøre det eller ej

Stillet af Helle Anderberg Hansen 14 uger 5 dage 3 timer 29 minutter 17 sekunder 2 svar

Hej,
jeg spillede tennis igår og vred om på foden og har nu en lille forstuvning. Jeg kan sagtens støtte på foden og stå på et ben, men der er smerte når jeg trykker på ydersiden af ankelledet. Jeg har forsøgt RICE - siddet med benet oppe riggtig meget, haft is på og lagt en let pressende forbinding. Så jeg efterlyser et godt genoptrænings program. Jeg læste om stige-metoden, men kan jeg få input til en konkret stige - det ville være en stor hjælp.Om mig: 45 år, god form -cykler, løber, spiller tennis.

Hilsner Sofie

Stillet af Sofie 16 uger 5 dage 23 timer 11 minutter 58 sekunder 1 svar

Jeg løb mit første marathon i sep, havde inden ca. 700 km i benene talt fra maj af. Men har altid været aktiv løber. Har været ved læge og fys, skruet ned for løbetræningen. . Har trænet alternativt på mountainbike og crosstrainer . . Men synes ikke rigtigt det bliver bedre, mine sko er ok, jeg er 2m høj og uden held prøvet at afkorte min skridtlængde for at belaste knæet mindre . .
Hvad kan jeg gøre?

Stillet af Carsten Nielsen 17 uger 1 dag 1 time 5 minutter 11 sekunder 2 svar

Hvordan redigerer jeg en event jeg har opretettet?

Stillet af Per H. Christensen 19 uger 2 dage 6 timer 56 minutter 7 sekunder 1 svar

Jeg har i foråret fået lavet en hofteartroskopi - Jeg har forsøgt at komme i gang med løb igen, men ved ikke om det er helt så smart. Hvis jeg skal løbetræne er det vel en god idé med MEGET stødabsorberende sko eller... Jeg lander primært på forfod, og har ikke umiddelbart nogen gener ved løb. Har I nogen gode råd...

Stillet af Martin Wigh 19 uger 5 dage 10 timer 2 minutter 52 sekunder 3 svar

Hej jeg vil lige spørge om noget jeg er i tvivl om. Jeg løber meget da jeg spiller fodbold og min hurtighed er det jeg er bedst til men jeg træner også ben i fitness træner både lår, baglår. Jeg træner højest 40 kilo på når jeg træner benene på og køre 10 gange 3 sæt, og vil gerne blive endu hurtigere. Jeg har hørt at det er bedre at træne tung bentræning for eksempel 50-60 kilo 5 gange 3 sæt og man skal gøre det hurtigt. Er det rigtigt eller?
Er der nogen der kan hjælpe mig på vej med et svar?

Stillet af Mohammed 23 uger 1 dag 9 timer 51 minutter 10 sekunder 1 svar

Hej
Jeg kan altså ikke komme ind på et løbeprogram for begyndere.. 5 km er jeg interesseret i at kunne løbe :-) Med rolig opstart..
Vh Marlene

Stillet af Marlene Pedersen 24 uger 2 dage 1 time 53 minutter 30 sekunder 3 svar