Alle spørgsmål - Løb

Hej,
Jeg er en 17-årig pige, som er vild med løb og dans, men som desværre er ramt af smerter på indersiden af skinnebenet...

Jeg er danser, og træner dans 1-2 gange om ugen. I efteråret 2013 begyndte jeg for alvor at starte løb op (2-3 gange om ugen), da jeg ville forbedre min konditon. Efter halvanden måned resulterede det i ondt i skinnebenet, og derfor holdt jeg pause med løb indtil foråret, men fortsatte med min dans (disco, hvor der er en hel del spring/hop). Det gik helt fint, og i midt april 2014 startede jeg roligt løb op igen (maks to gange om ugen). Samtidig trænede jeg dans en smule mere (1-2 timer om ugen), og en måned efter kom smerten i skinnebenet tilbage, hver gang jeg løb eller dansede.
Jeg stoppede derfor med at løbe, og skar en smule ned på dansemængden, men da jeg skulle til danmarksmesterskaberne en måned efter, ville jeg ikke stoppe dansen helt (hvilket jeg nok skulle have gjort...)
Efter DM i starten af juni, stoppede jeg med AL dans og undgik alt, der overbelastede skinnebenet. Det vil sige stort set hele juni, hele juli og halvdelen af august, holdt jeg pause. Men da skolen, og dermed dansesæsonen startede igen, fik jeg ondt i skinnebenet til allerførste dansetræning, til trods for min lange pause... Er der nogle, som har et eller flere råd til, hvad jeg skal gøre? Hedder det pause, at droppe dansen, eller? At løbe har jeg besluttet mig for at vente med, da dansen er en stor del af mig, og ville helst ikke stoppe.

Håber nogle kan hjælpe mig!

Med venlig hilsen,
Amalie

Stillet af Amalie 2 uger 47 minutter 58 sekunder 1 svar

Hej,
Jeg er 25år og har løbet i ca. 1år. I hele denne periode har jeg haft en høj puls under løb. Min gennemsnitlige puls er på omkring 185 på en 5km tur med en fart på 6:30min/km. Jeg havde regnet med at min puls, såfremt jeg jeg holder afstand og fart konstant, ville forbedre sig i løbet af det år jeg har trænet, men det har jeg ikke oplevet. Jeg har forbedret min 5km tid, og jeg har en fornemmelse af at det er blevet lettere at løbe, men pulsen har altså ikke ændret sig? Jeg løber også intervaller ind i mellem, og her har pulsen været oppe på 198slag/min.
Jeg vil høre om der er en venlig sjæl der kan forklare mig hvorfor min puls er så høj, og mere vigtig, hvorfor min puls på en 5km tur med en fart på 6:30 er den samme før og efter 1års løbetræning?

Stillet af Lina 2 uger 6 dage 16 timer 7 minutter 3 sekunder 1 svar

Jeg har tit problemer med det venstre knæ, når jeg træner. Mit spørgsmål er , er der nogle øvelser der er gode for at styrke knæet. Jeg holder i øjeblikket et pause med løb. Svømmer og spinder en gang om ugen i stedet for.
Vh Walther

Stillet af Walther Hansen 4 uger 1 dag 21 timer 39 minutter 48 sekunder 1 svar

Jeg så 800m EM løb for mænd i tv, og så hvordan vores landsmand "stallede" og mistede fart lige før målstregen. Han forklarede det med at han var helt SYRET TIL i benene. Han løb et forrygende løb, men
Hvad er det der sker med benene/ kroppen? Lystrer musklerne ikke?

Stillet af Hanne 4 uger 5 dage 28 minutter 58 sekunder 1 svar

Hej Venner.
Jeg søger et træningsprogram til løb, som ikke handler om længde, men tid. Jeg har en gang haft en hvor man løb 5 minutter ud - vender om og har 3 minutter til at komme tilbage til startstedet. Er der nogle. som kender til denne form for løbetræning, og evt ligger inde med et træningsprogram.
Med venlig hilsen
Katrine

Stillet af Katrine 4 uger 5 dage 1 time 4 minutter 20 sekunder 1 svar

Jeg var fornyelig på et løb hvor der var en kvinde som meldt sig en 6km rute.
På løbet kom hun på afveje og endt med at løbe 10km ruten.
Hun kom først ind på 10 km ruten. Har hun så vundet 10 km løbet på trods af at hun var meldt på den 6 km rute ?

Stillet af Nichola Mitchell 6 uger 18 timer 32 minutter 13 sekunder 1 svar

Leder efter et løbetræningsprogram men kan kun finde artikler

Stillet af Lonnie Abel 6 uger 19 timer 48 minutter 57 sekunder 1 svar

Hej jeg har løbet ca 3/4-1 år løb 1/2 maraton til jul men har haft ondt i mit venstre læg muskel når jeg løber spænder det i lægen men kan sagtens løbe for det, var så ved massage og hold nu kæ.. det gjorde ondt i lægen og jeg er ikke pyldret overhovdet
da jeg løb halv maraton forsvandt det efter 8-10 km nu løbetr jeg 5-15 km 2-3 gange om ugen
nogen der har en ide hvad de kan være og hvad evt kan gøre ved det?????????????????

Stillet af kenny thomsen 9 uger 1 dag 14 timer 8 minutter 4 sekunder 3 svar

Jeg har fået nail ned mit træningsprogram, tak for det, men hvorfor ligger mit træningsprogram ikke på min profil?

Stillet af Jannie Freund 9 uger 1 dag 22 timer 28 minutter 41 sekunder Ingen svar - endnu!

Jeg har installeret app'en til Android på min Samsung 4S Mini. Når jeg starter fungerer den fint de første moduler, men så forsvinder tale og derpå biplyden. Er der nogen der erfaring med hvad det skyldes?

Med venlig hilsen

Jørgen Bøge

Stillet af Jørgen Bøge 12 uger 4 dage 17 timer 4 minutter 31 sekunder Ingen svar - endnu!