Alle spørgsmål - Løb

Jeg er kvide på 67 år. Har tidligere løbet 3-4 gange om ugen , men har holdt pause i 5 år på grund af achillesseneskader og bursitis. Nu er skaderne helt væk og jeg har trænet mig op til at gå langt og ret hurtigt fra januar 2014. Jeg kan gå 10- 20 km pr. gang flere gange om ugen og har her i oktober 2014 gået 8 dage i Nepals bjerge i mange timer dagligt op til 150 km ialt. Det var ikke lige ud, men og ned, og vi gik fra 1500meter til 4600meters højde og igen ned til 900meters højde. Det var hårdt , men jeg og mine ben og fødder klarede det. Jeg vil nu gerne igang igen med at løbe fast hver uge og vil gerne træne mig op til ½ marathon. Hvilket program skal jeg starte med? Jeg bruger puls-og distanceur. Min maxpuls var i 1996 188 så den er måske 170 idag?. Min hvilepuls er nogen dage 52 andre dage 60.
Hilsen marola47

Stillet af Marianne Olander 20 timer 5 minutter 43 sekunder Ingen svar - endnu!

Jeg har læst nogle andre indlæg herinde hvor det er lykkes at få tilsendt første uges træningsprogram med det samme :) Har lige tilmeldt mig og ville da gerne igang så er der nogen som kan poste sådan et til mig :)

Stillet af Erling Wind Olsen 5 dage 18 timer 30 minutter 26 sekunder Ingen svar - endnu!

Jeg kan ikke nogen steder finde hvor ofte, det anbefales at løbe pr. uge? er det dagligt eller...

Stillet af Bodil 1 uge 1 dag 10 timer 32 minutter 52 sekunder 2 svar

Jeg har overvejet at investere i et par Salomon Speedcross 3 til brug for løb, når det bliver glat og der kommer sne. Men er det den rette sko? Jeg skal ikke løbe trailløb - løber mest i byen på asfalt og fortov. Ofte er der "slush ice" de steder, hvor der ikke er ryddet på fortovene, og spørgsmålet er, om jeg vil kunne stå helt fast med et par Speedcross? Er der nogle erfaringer? Jeg har førhen haft nogle pigsåler udover mine almindelige løbesko, og de giver 100% sikkerhed, når det er glat - problemet med dem er bare, at kommer der et par hundrede meter, hvor der er ryddet for sne og is, så er de rigtig væmmelige at løbe på.

Stillet af Connie Larsen 2 uger 23 timer 44 minutter 35 sekunder 2 svar

Hejsa.
Jeg er lige tilmeldt dette program i dag, og modtager jo så først en mail om 6 dage, men er der en der vil sende den første uges program til mig, så jeg kan komme i gang allerede i denne uge- jeg tænker så bare at bruge dette program to uger i træk;-)
På forhånd tak.
Mail cilius@email.com

Stillet af Pia Cilius Jensen 3 uger 5 dage 4 timer 45 minutter 20 sekunder 2 svar

Hej
Jeg er startet op i dag og jeg har fulgt intervallerne mellem at løbe og gå i 16 minutter. I vejledningen står, at jeg skal føre et skema, hvordan finder jeg det?
Venlig hilsen
Britta

Stillet af Britta Rasmussen 4 uger 3 dage 14 timer 18 minutter 42 sekunder 2 svar

Hej,
Jeg er en 17-årig pige, som er vild med løb og dans, men som desværre er ramt af smerter på indersiden af skinnebenet...

Jeg er danser, og træner dans 1-2 gange om ugen. I efteråret 2013 begyndte jeg for alvor at starte løb op (2-3 gange om ugen), da jeg ville forbedre min konditon. Efter halvanden måned resulterede det i ondt i skinnebenet, og derfor holdt jeg pause med løb indtil foråret, men fortsatte med min dans (disco, hvor der er en hel del spring/hop). Det gik helt fint, og i midt april 2014 startede jeg roligt løb op igen (maks to gange om ugen). Samtidig trænede jeg dans en smule mere (1-2 timer om ugen), og en måned efter kom smerten i skinnebenet tilbage, hver gang jeg løb eller dansede.
Jeg stoppede derfor med at løbe, og skar en smule ned på dansemængden, men da jeg skulle til danmarksmesterskaberne en måned efter, ville jeg ikke stoppe dansen helt (hvilket jeg nok skulle have gjort...)
Efter DM i starten af juni, stoppede jeg med AL dans og undgik alt, der overbelastede skinnebenet. Det vil sige stort set hele juni, hele juli og halvdelen af august, holdt jeg pause. Men da skolen, og dermed dansesæsonen startede igen, fik jeg ondt i skinnebenet til allerførste dansetræning, til trods for min lange pause... Er der nogle, som har et eller flere råd til, hvad jeg skal gøre? Hedder det pause, at droppe dansen, eller? At løbe har jeg besluttet mig for at vente med, da dansen er en stor del af mig, og ville helst ikke stoppe.

Håber nogle kan hjælpe mig!

Med venlig hilsen,
Amalie

Stillet af Amalie 7 uger 4 dage 21 timer 20 minutter 40 sekunder 1 svar

Hej,
Jeg er 25år og har løbet i ca. 1år. I hele denne periode har jeg haft en høj puls under løb. Min gennemsnitlige puls er på omkring 185 på en 5km tur med en fart på 6:30min/km. Jeg havde regnet med at min puls, såfremt jeg jeg holder afstand og fart konstant, ville forbedre sig i løbet af det år jeg har trænet, men det har jeg ikke oplevet. Jeg har forbedret min 5km tid, og jeg har en fornemmelse af at det er blevet lettere at løbe, men pulsen har altså ikke ændret sig? Jeg løber også intervaller ind i mellem, og her har pulsen været oppe på 198slag/min.
Jeg vil høre om der er en venlig sjæl der kan forklare mig hvorfor min puls er så høj, og mere vigtig, hvorfor min puls på en 5km tur med en fart på 6:30 er den samme før og efter 1års løbetræning?

Stillet af Lina 8 uger 4 dage 12 timer 39 minutter 45 sekunder 1 svar

Jeg har tit problemer med det venstre knæ, når jeg træner. Mit spørgsmål er , er der nogle øvelser der er gode for at styrke knæet. Jeg holder i øjeblikket et pause med løb. Svømmer og spinder en gang om ugen i stedet for.
Vh Walther

Stillet af Walther Hansen 9 uger 6 dage 18 timer 12 minutter 30 sekunder 1 svar

Jeg så 800m EM løb for mænd i tv, og så hvordan vores landsmand "stallede" og mistede fart lige før målstregen. Han forklarede det med at han var helt SYRET TIL i benene. Han løb et forrygende løb, men
Hvad er det der sker med benene/ kroppen? Lystrer musklerne ikke?

Stillet af Hanne 10 uger 2 dage 21 timer 1 minut 40 sekunder 1 svar