• Svømning

Vordingborg svømmeklub, Åbent vand svømmehold

Sted Plænen på Ore Strand for enden af Klintevænget, Klintevænget, 4760 Vordingborg
Starttidspunkt Torsdag 21. juni 2018, kl. 17:00
Sluttidspunkt Torsdag 21. juni 2018, kl. 19:00
Niveau
Begynder, Let øvede, Øvede
Klik her for at se beskrivelse af niveauer
?
Motionsform
Svømning
Kategori
Træning
Tilmeldingsfrist 21. juni 2018, kl. 17:00
I uge 25 er der Open Water Week i hele landet, hvor svømmeklubber inviterer voksne til gratis udendørs-svømmetræning for alle niveauer
Kontakt
Rikke Nielsen
Telefon: 60172661

Begynderholdet er for dig der har lidt eller ingen erfaring med at svømme i åbent vand (du skal mindst kunne svømme 400 m crawl i bassin). Du ønsker at prøve kræfter med at svømme i åbent vand, fordi du kan lide at svømme.

Til træningen vil der være fokus på svømning og sikkerhed i åbent vand. Vi vil øve teknisk færdigheder i relation til det at svømme i åbent vand herunder orienteringsteknikker samt hvordan man svømmer i en gruppe og holder øje med hinanden.
Du lærer grundlæggende livredningsteknikker så som bjærgning, at træde vande, signalering til makker og livredning samt hvordan man læser vinden og vejret inden man går i vandet.

Let øvet-holdet er for dig, der allerede har stiftet bekendtskab med svømning i åbent vand og ønsker at forbedre din teknik og kondition f.eks. med henblik på at deltage i et åbent vand stævne eller triatlonkonkurrence. Du har ikke nødvendigvis den bedste svømmeteknik og har ikke svømmet lange ture (over 3 km). Du føler dig rimeligt tryg ved at svømme i havet, men kan stadigvæk godt finde det skræmmende f.eks. at svømme mere end 30 meter ud fra kysten samt i store bølger.

I træningen bygger vi videre på dine evner og øver det, der stadigvæk er udfordrende, svært eller hårdt. Vi træner de klassiske åbent vand elementer som orientering, vejrtrækning, svømning i en gruppe, læsning af vejrforhold samt sikkerhed og bjærgning. Vi vil også træne mere specifikke ting som f.eks. start fra land og vand, svømning i bølger og undervejs give dig gode råd til din egen svømning.

Øvet holdet er for dig, der er en habil svømmer og ønsker at blive bedre til åbent vand svømning. Du er enten tidligere eller nuværende konkurrencesvømmer, triatlet eller dygtig motionist med åbent vand erfaring. Du har ikke noget problem med at svømme 3+ km. Det er en fordel, hvis du har deltaget i et par åbent vand stævner eller triatlonkonkurrencer.
På holdet vil der være fokus på teknik, fart og sikkerhed samt træning af konkurrencesituationer. Du vil blive udfordret fysisk af dine holdkammerater og trænere, som er erfarne åbent vand svømmere. Vi svømmer oftest længere distancer (2,5-5 km) til træning og øver også specifikke ting som bølgesvømning, din position i vandet, drafting, triatlon-skift mm.

FACEBOOK KOMMENTARER

Se dette event på kortet:

- udfordringer på dit niveau
Format: 17-08-2018