• Løb

Styrk din form med pulstræning

Sted Greve Idrætscenter, Lillevangsvej 88, 2670 Greve
Starttidspunkt Tirsdag 20. marts 2018, kl. 18:00
Sluttidspunkt Tirsdag 20. marts 2018, kl. 21:00
Niveau
Begynder, Let øvede, Øvede
Klik her for at se beskrivelse af niveauer
?
Motionsform
Løb
Kategori
Træning, Kurser
Pris
Kr. 199,00
+ evt. tilkøb af forplejning
Tilmeldingsfrist 18. marts 2018, kl. 23:59
Du kan optimere dit løb med pulstræning
Kontakt
DGI Midt- og Vestsjælland
Telefon: 40621214

Og pulstræningen kan desuden bruges som værktøj til at strukturere din træning, undgå skader og til at give dig endnu større motivation.
På dette 3 timers løbekursus får du større viden om pulstræning, og lærer at træne optimalt efter puls i forhold til træningszoner.

Gennem både teoretiske og praktiske øvelser lærer du at finde deres egen ”estimerede” maxpuls og udregne egne pulszoner, som kan implementeres i træningen. Du får også viden omkring opbygningen af ugentligt træningsprogram ud fra pulszoner.

Aftenens program
18.00-18.45: Grundlæggende viden om træningsfysiologi og begreber
18.45-19.45: Løbetest for måling af estimeret maxpuls
19.45-20.00: Hurtig omklædning og evt. sandwich
20.00-21.00: Udarbejdelse af program med vægt på egne pulszoner og restitution

Teoridelen indeholder grundlæggende viden omkring træningsfysiologi. Derudover vil begreber som maksimal puls, hvilepuls, pulsreserve og pulszoner blive gennemgået. Praksisdelen vil bl.a. indeholde en løbetest for måling af maxpuls, men det er desværre ikke helt optimalt at løbe en maxpulstest på en aften efter en lang dag. Vi forsøger i det omfang , det kan lade sige gøre. Du lærer i hvert fald, hvordan testen forløber, og kan selv prøve kræfter med den igen en anden dag.

I den sidste teoridel udarbejdes et ugeprogram med vægt på egne pulszoner og restitution.

Kursusforberedelse
Du skal have målt din hvilepuls hver morgen i ugen op til kurset. Dette gøres om morgenen, lige efter du er vågnet, men endnu ikke stået op. Placer to fingre på halspulsåren og tæl pulsslag i 30 sek. Gang tallet med to. Gentag målingen og noter gennemsnittet.

Lidt om instruktør Line Kremmer Pedersen
Mit hjerte banker for løb, og den gode løbeoplevelse er for mig mindst lige så vigtig som selve løbepræstationen. Løb er et frirum, og jeg er særligt interesseret i de mentale og psykologiske aspekter ved løbet. Jeg brænder for at dele min passion for løb med andre, hvorfor jeg også nyder at være i træner- og underviserrollen.
Jeg har en kandidat i Humanstisk-Samfundsvidenskabelig Idrætsvidenskab med en tilvalgsuddannelse i Psykologi fra Københavns Universitet. Jeg er desuden underviser på DGI & DAF Løbetræneruddannelsen.

Praktisk
Mød omklædt i løbetøj efter vejret og medbring pulsur/bælte og drikkedunk.

Kurset afvikles af Bevæg dig for livet – Løb i samarbejde med Greve Trim

FACEBOOK KOMMENTARER

Se dette event på kortet:

- udfordringer på dit niveau
Format: 19-08-2018