• Løb

Margueritløb i Vejle

Sted Søndermarkshallen, Søndermarksvej 119, 7100 Vejle
Starttidspunkt Søndag 24. september 2017, kl. 11:00
Sluttidspunkt Søndag 24. september 2017, kl. 13:00
Niveau
Begynder, Let øvede, Øvede
Klik her for at se beskrivelse af niveauer
?
Motionsform
Løb
Kategori
Træning, Konkurrence
Distance
5,00 km
5,50 km med trappeudfordring
Pris
Kr. 40,00
+ gebyr
Tilmeldingsfrist 1. september 2017, kl. 23:59
Hvis du deltager i Margueritløbet 2017 i Vejle kommer du med på en naturoplevelse for hele familien, som bringer deltagerne gennem en rute, som er en del af den danske Margueritrute. Løbsruten i Vejle danner kontaktpunkt til Margueritruten ved krydset Fredericiavej/Toldbodvej. Den trafikerede Marguerit rute fortsætter herfra ud ad Ibæk Strandvej langs Vejle fjord.
Kontakt
DGi Sydøstjylland, Kirsten Kofoed
Telefon: 79404411

Når du deltager i Margueritløbet, støtter du din lokale forening, som er tovholdere på dit Margueritspot, med 20 kroner. Børn til og med 15 år deltager gratis - og så får de oven i købet en medalje på målstregen. Alle deltagere får en snackpose fra den lokale Coop-partner.

Hvad kan du opleve som deltager i Margueritløbet i Vejle?
Tæt i direkte forbindelse til Margueritvejen (ved krydset Fredericiavej/Toldbodvej) udgår en af Vejles mest kendte skovveje gennem Søndermarksskoven, her er bynær skov og natur i rigelige mængder, med de karakteristiske skrænter og den stille rislende bæk gennem dalen og de hyggelige kolonihaver.

Får du lyst til at køre denne tur, er det en meget smuk tur ud langs fjorden helt tæt på vandet. Undervejs køres under Vejle fjordbroen og vejen fører op over Munkebjerg ad Danmarks eneste regulære serpentinvej.

Mølholmsdammen og Tyrelodspynten ligger i den smukke Sønderskov mellem Mølholm og Søndermarken. Adgangen til parkerne sker henholdsvis fra Fredericiavej, Jagtvej og Sdr. Villavej. Mølholmsdammen og Tyrelodspynten er forbundet med en trappe op ad skråningen gennem Sønderskoven. Fra Tyrelodspynten er der i foråret en fantastisk udsigt over Vejle, og området er forbundet med stisystemerne i Sønderskoven. Ved Mølholmsdammen kan børnene lege i den lille labyrint, på legepladsen eller fodre ænderne. Ved vandløbet er der opstillet bænke.

Sønderskoven er om nogen anden skov – borgernes skov. Sønderskoven har nemlig tilhørt Vejle by siden 1498, og byens borgere havde ret til at bruge skoven. De brugte den nok ikke til ture med madpakken. De huggede formentlig brænde i skoven, og havde deres dyr til at græsse i skoven.

En koldt morgen den 12. marts 1864 blev studerende fra Jelling Seminarium blev hentet af tyskerne. De blev beordret til at tage en skovl med til Sønderskoven. Her blev de tvunget til at grave skyttegrave for tyskerne. På skrænterne i Sønderskoven syd for Søndermarksskolen kan du se skyttegrave på skrænterne.

Pugedalen ligger mellem Søndre Kirkegård, Koldingvej, Grønlandsvej, Søndre stadion, Helvedshullerne og Søndermarksvej. Dalen er også et stort dødishul. I bunden af Pugedalen ligger en mose. Om foråret er mosen fyldt med frøer, der ligger æg. Deraf har Pugedalen fået sit navn. Puge er et gammelt ord for padde (frøer og tudser). Pugedalen betyder altså dalen med de mange frøer og tudser.

Efter den kraftige decemberstorm i 1999 blev en del af granskoven offer for blæsten. I dagene efter lignede området hen ad Granallé et sted hvor djævelen havde lagt an til et spil mikado. Det store areal bag Søndermarkshallen ud mod Granalléen blev i stedet til en skøn skovlegeplads for børnene, her kan frokosten nydes og børnene tumle som de har lyst. Stedet ligger skønt i læ og er meget besøgt.

Det er muligt at benytte bad, toilet og omklædning i hallen, samt benytte deres parkeringsplads. Vi tilbyder ikke bemandet bagageopbevaring.

Du støtter Dit Hjertes MotionsKlub når du tilmelder dig Margueritløbet
Klubben har eksisteret siden slutningen af 1970erne, har 160 medlemmer og dækker idrætsgrenene løb, badminton og svømning.

Margueritløb Vejle er arrangeret i samarbejde med Bevæg dig for livet Løb og Politiken

FACEBOOK KOMMENTARER

Se dette event på kortet:

- udfordringer på dit niveau
Format: 19-06-2018