• Løb

Margueritløb i Jelling

Sted Kongernes Jelling, Gormsgade 23, 7300 Jelling
Starttidspunkt Søndag 24. september 2017, kl. 11:00
Sluttidspunkt Søndag 24. september 2017, kl. 13:00
Niveau
Begynder, Let øvede, Øvede
Klik her for at se beskrivelse af niveauer
?
Motionsform
Løb
Kategori
Træning, Konkurrence
Distance
5,00 km
Pris
Kr. 40,00
+ gebyr
Tilmeldingsfrist 1. september 2017, kl. 23:59
Oplev danmarkshistorie og verdenskulturarv i Kongernes Jelling. Turen rundt i Jelling er på 5 km og starter i hjertet af byen foran Nationalmuseet ”Kongernes Jelling”. På turen vil man blive ledt forbi Jelling Kro, som er en smuk, gammel, kongelig privilegeret landevejskro fra 1820.
Kontakt
DGi Sydøstjylland, Kirsten Kofoed
Telefon: 79404411

Besøget i Jelling vil være en unik mulighed for at komme helt tæt på historien. Det er i Jelling man finder Danmarks dåbsattest på den store Jellingesten. Det er på den Harald Blåtand påberåber sig at være den, der samlede Danmark til ét rige og samtidig indførte kristendommen i Danmark. Stenen er sat af Harald Blåtand omkring 965 og det er på den man første gang ser navnet Danmark på skrift. Både den store og den lille Jellingesten står i en glasmontre som beskytter dem mod vind og vejr.

Jelling kirke er opført omkring 1100 og er den fjerde af rækken af kirker på stedet. Den første kirke blev bygget i 900-tallet af Harald Blåtand. Kirken er i dag smukt renoveret og et besøg værd.

De to gravhøje – Gorms – og Thyras høj er de to største gravhøje i Danmark. Thyras høj er 8,5 meter høj og 65 meter bred. På toppen af højen er det en fantastisk udsigt over hele området.

Turens sidste etape foregår inde på selve monumentområdet. Man vil blive ledt rundt ved det gigantiske palisadehegn som oprindeligt omkransede hele kongsgården. Det måler 360 meter på hver led. Palisadehegnet er i dag markeret af skindende hvide betonstolper og skibssætningen, som strækker sig rundt om gravhøjene og kirken er markeret med store hvide plader. Samlet giver de et godt indtryk af storheden fra Harald Blåtands tid i Jelling.

Jelling monumenterne som omfatter højene, runestenene og kirken blev i 1994 optaget på UNESCO’s verdenskulturarvsliste.

Som inspiration til besøget i Jelling kan man se Danmarks radios ”Historien om Danmark: Vikingetiden” som blev sendt første gange d. 16. april og kan findes på DR’s hjemmeside.

Når du deltager i Margueritløbet, støtter du din lokale forening, som er tovholdere på dit Margueritspot, med 20 kroner. Børn til og med 15 år deltager gratis - og så får de oven i købet en medalje på målstregen. Alle deltagere får en snackpose fra den lokale Coop-partner.

Efter turen er der mange muligheder for at opleve mere af Jelling. På oplevelsescenteret Kongernes Jelling kan man dykke ned i vikingernes historie. Der er gratis adgang og mulighed for at få et guidet rundvisning for bare 30 kr.

Frokosten eller kaffen kan nydes på Jelling kro. Der er flere steder man skal spise sin frokost både på caféer og i naturen.

Hvem støtter du, når du tilmelder dig Margueritløbet?
Vi er en lille hyggelig motionisk klub med ca 40 medlemmer. Vi er alt fra nybegynder til marathonløber. Vi træner hver torsdag, men løber gerne længere turer i weekenden. Vi deltager gerne i div. løb rundt i DK. Vi er en del af en fælles sportsforening i Jelling.

Margueritløb Jelling er arrangeret i samarbejde med Bevæg dig for livet Løb og Politiken

FACEBOOK KOMMENTARER

Se dette event på kortet:

- udfordringer på dit niveau
Format: 19-06-2018