• Løb
  • Livsstil

Løbekursus - Yoga

Sted Foreningshuset Bispehøjen, Bispehøjen 2, 4300 Holbæk
Starttidspunkt Torsdag 21. september 2017, kl. 18:00
Sluttidspunkt Torsdag 21. september 2017, kl. 21:00
Niveau
Begynder, Let øvede, Øvede
Klik her for at se beskrivelse af niveauer
?
Motionsform
Løb, Livsstil
Kategori
Træning, Kurser
Pris
Kr. 229,00
+ evt. tilkøb af forplejning for 70 kr.
Tilmeldingsfrist 18. september 2017, kl. 23:59
Hvordan påvirker yoga din løbepræstation, og hvorfor bør du træne dette som løber?
Kontakt
Midt- og Vestsjælland
Telefon: 79404667

Det og meget mere får du svar på til denne inspirerende løbeaften med yogainstruktør Mette Rosenqvist. Alle kan deltage.

Aftenens program (foregår indendørs):
kl. 18.00-19.30: Intro og dynamiske yogaøvelser
kl. 19.30-20.00: Pause, herunder sandwich/frugt/vand
kl. 20.00-21.00: Yoga- og åndedrætsøvelser

Det er Holbæk LMK og Bevæg dig for livet – Løb, der står bag eventen.

Indhold:
Løb og yoga er på mange måder en rigtig god kombination. Yogaen har nemlig meget at tilbyde os løbere. Det gælder blandt andet øget smidighed, styrke og en bedre stabilitet. Herudover kan yoga bidrage med en bedre holdning og balance i kroppen, som er en af forudsætningerne for en bedre løbestil. Netop en god løbestil kan give dig større løbeglæde, er med til at øge din udholdenhed og er en væsentlig faktor i forebyggelsen af skader.

I yoga arbejdes der både med de store (kraft og styrke) og de små (stabiliserende) muskler i din krop, og samtidig er åndedrætsøvelser en vigtig del af yogaen. Der eksisterer mange forskellige retninger inden for yoga, men som udgangspunkt vil en yogatræning bestå af intense styrkende og stabiliserende sekvenser, efterfulgt af dybe og frigørende stræk. Åndedrætsøvelser er en integreret del af disse sekvenser, og betyder, at du øger din kontrol over åndedrættet, hvilket fører til en bedre iltning af blodet, noget du bestemt kan høste udbytte af på løbeturen.

Er du plaget af løbeskader, er der ingen grund til at sætte løbeskoene på hylden. Kombinationen af yoga og løb er for mange, løsningen på problemer med skader. Med yoga integrerer du skadeforebyggelse som en del af din træning, som er med til at holde dig sund og skadefri. Yogaøvelser styrke dine ben, mindsker muskelstivhed, skaber større bevægelighed i muskler og led og øger smidigheden på en mild og hensigtsmæssig måde.

Yoga skal trænes…..
Med denne workshop på 3 timer får du en smagsprøve på forskellige øvelser, og du vil opleve at selv om yoga kan se let ud, er det langtfra altid dette. Formålet med yoga er at etablere egen yogapraksis, og det er via kontinuerlig træning at fordelene ved yoga udfolder sig. Der findes utallige bøger, hjemmesider og youtube-sites, hvor du kan få hjælp og vejledning til yoga. Men start altid dit yoga forløb med en professionel yogalærer; privat, på hold eller i foreningsregi. En yogalærer er med til at sikre, at du får den rette instruktion og vejledning til at praktisere en sikker og personlig udviklende yoga

Om instruktøren:
Mette Rosenqvist kommer fra Sorø og er indehaver af MeRoYoga.
Mette er certificeret yogainstruktør, og selv aktiv løber i over 10 år. Hun underviser både på hold, virksomhedshold og som personlig yogainstruktør (en-til-en) i sit yogastudie i Sorø. Hendes fokus er på at skabe balance, i såvel sindet som kroppen, både på som uden for yogamåtten. Hun underviser i dynamisk yoga tilsat restorative yogaøvelser, der opbygger styrke, fleksibilitet og balance i kroppen, og som er med til at skabe en indre kerne af ro og stabilitet samt en afbalanceret, stærk og fleksibel krop. Ved siden af egen daglig yogapraksis løber hun 3-4 gange om ugen langs søerne og i skovene omkring Sorø. Se mere omkring Mette på www.MeRoYoga.com

Praktisk:
Mød omklædt i behageligt tøj. Vi skal ikke udenfor og løbe - eventen foregår indendørs, og vi træner i bare tæer.
Medbring egnet yoga- eller træningsmåtte, tæppe og yogabælte; hvis haves ellers kan et langt tørklæde ca. 180-200 cm., et tykt stykke reb eller fx bæltet fra en badekåbe (må ikke være elastisk) bruges.

FACEBOOK KOMMENTARER

Se dette event på kortet:

- udfordringer på dit niveau
Format: 18-06-2018