• Løb
  • MTB
  • Livsstil

Adventurerace-kursus

Sted Knøsgården, Knøsvej 5, 8680 Ry
Starttidspunkt Lørdag 12. august 2017, kl. 9:00
Sluttidspunkt Lørdag 12. august 2017, kl. 17:00
Niveau
Begynder, Let øvede, Øvede
Klik her for at se beskrivelse af niveauer
?
Motionsform
Løb, MTB, Livsstil
Kategori
Kurser
Pris
Kr. 499,00
Pr. deltager
Tilmeldingsfrist 2. august 2017, kl. 23:59
Er du vild med adventurerace? På dette adventurerace-kursus lærer du: - At optimere samarbejdet på dit hold - At blive skarpere på navigation - At klare dig igennem de ”skæve” discipliner - At vinde tid i forhold til jeres konkurrenter - At fokusere på dit holds styrker Både erfarne adventureracere og nybegyndere kan være med på dette kursus, hvor vi har engageret nogle af landets bedste instruktører til at lære fra sig på en kursusdag med fuld smæk på aktivitet, læring og fællesskab.
Kontakt
DGI Østjylland
Telefon: 23270078

Adventurerace er eventyrlige fysiske udfordringer i et fedt fællesskab med andre fra dit hold, men samtidig er det en utrolig kompleks sport.

Den indeholder flere meget forskellige og udfordrende discipliner – herunder canyoning, coasteering og hike n’ bike – som hele holdet skal gennemføre sammen. Man skal navigere og selv finde vej, man skal være udholdende, fordi konkurrencetiderne kan være ualmindeligt lange, man skal mønstre mange forskellige aktiviteter på holdet, og bare det at komme frem til målstregen kan nogle gange være en udfordring.

På dette adventurerace-kursus får redskaber til at optimere dit holds samarbejde og udvikling, så I bliver bedre til at levere inden for alle facetter af sporten.

Vi tager via tre workshops fat i nogle af de vigtigste temaer, som man ikke umiddelbart træner i den lokale løbe- eller mountainbikeklub, hvor mange adventureracere har deres faste gang. Hver workshop varer cirka 2-2,5 timer. Mellem hver runde er der indlagt pause med mulighed for at både hvile hoved og ben – fokus er denne dag ikke på præstation, fokus er på læring.

Workshop 1: Teamet

I første workshop sætter vi fokus på det allervigtigste i adventurerace; teamet. Det med at få 1+1+1 til at give 4 og ikke 3 eller 2. Gennem instruktion og adventurerace-relevante øvelser – et såkaldt læringsadventurerace – arbejder vi med holdets styrker og forbedringsmuligheder.

Workshop 2: Navigation

Alle adventurerace-konkurrencer indeholder navigation. Sværhedsgraden afhænger både af, hvilke kort der anvendes, hvilket område man færdes i, hvor træt teamet er, længden på løbet og måske også andre uforudsigelige parametre. I denne workshop sætter vi fokus på de teknikker, der kan minimere tidstabet undervejs og sikre sikker navigation gennem hele løbet.

Vi anvender forskellige korttyper, som kendes fra danske adventurekonkurrencer.

Workshop 3: De ”skæve” discipliner

Adventurerace indeholder altid løb og mountainbike. Dertil ofte også kano/kajak, inlines og rebaktiviteter. Mange af disse kan nemt trænes forud for løbet, men ind i mellem støder man også på aktiviteter, som man ikke bare sådan lige kan træne, hvis man bor på vores breddegrader.

I denne workshop sætter vi fokus på disse aktiviteter, da man kan vinde meget tid i forhold til konkurrenterne ved at være god netop her. Canyoning, coasteering og hike n’ nike er tre relativt simple aktiviteter, hvor tiden kan løbe meget hurtigt, hvis man som hold ikke er helt klar. Vi lærer dig, hvordan du holder dit hold klar.

Målgruppe

Vi arbejder med differentieret undervisning, så både garvede og helt nye adventureracere kan være med, og vi tilpasser naturligvis distancerne til jeres niveau.

Du kan tilmelde dig med nogle venner, som du har kørt med/skal køre med på et tidspunkt, hvor I tilmelder jer som hold, eller du kan tilmelde dig som enkeltindivid. Så bliver du sat på et passende hold på dagen sammen med andre enkeltpersoner. Alle muligheder er åbne, så der er ingen undskyldninger for ikke at deltage.

Praktisk

Medbring mountainbike, løbesko, rygsæk, tøj til en hel dags aktiviteter (hvor du bliver våd undervejs), kompas, mad, drikke, ekstra energi m.v. Alt det, du ville medbringe, hvis du skulle deltage i et adventurerace-løb.

Spørgsmål

Har du spørgsmål til kurset, er du velkommen til at kontakte underviser Henrik Leth Jørgensen på tlf. 20 42 15 44 eller henrik@detfiksersig.dk

FACEBOOK KOMMENTARER

Se dette event på kortet:

- udfordringer på dit niveau
Format: 16-07-2018