• Løb

Margueritløb - Højer

Sted Marsk Hallen, Halvej 1, 6280 Højer
Starttidspunkt Søndag 24. september 2017, kl. 11:00
Sluttidspunkt Søndag 24. september 2017, kl. 13:00
Niveau
Begynder, Let øvede, Øvede
Klik her for at se beskrivelse af niveauer
?
Motionsform
Løb
Kategori
Andre oplevelser
Distance
3,00 km
6,30 km
9,30 km
Pris
Kr. 40,00
+ kr. 15,- i gebyr
Tilmeldingsfrist 24. september 2017, kl. 11:00
Margueritruten er rammen, når Politiken søndag den 24. september gør Danmarks smukkeste veje levende. Når du tilmelder dig et af de 32 margueritspots støtter du det lokale foreningsliv, mens du bevæger dig gennem vores lands tusindårige natur- og kulturhistorie
Kontakt
Tom Meyer Andreasen
Telefon: 23627654

Oplevelser på ruten

Vi tilbyder det traditionelle Digeløb på 9,3 km. Vi følger det gamle havdige fra 1861 mod Nationalpark Vadehavet til Højer Sluse, derpå langs Vidåen gennem Margrethe Kog, der er det sidst indvundne Marskland, til Vidåslusen, som blev indviet den 10.maj 1982. Her krydser vi åen og det nye fremskudte Dige fra 1981, som vi følger til Emmerlev Klev ad den asfalterede bærmevej uden for diget. Ved Emmerlev Klev mødes det nye dige med Emmerlev Diget fra 1927 som vi følger tilbage til Marskhallen .

For dem, der synes løbeturen er for lang arrangerer vi en 6,3km tur hvor vi løber omkring Vidåslusen og tilbage til startstedet igen.

Vi kan også tilbyde en 3km tur som går fra Marskhallen til Højer Sluse og tilbage igen – det er denne rute vi benytter til GoRun hver søndag.

Vores landskab betegnes som det åbne landskab. Her er der højt til himlen. Her kan man se langt. Står man på broen ved Højer Sluse (1861) står det fremskudte Dige som en streg i horisonten og man kan følge denne saltvandsøen, som ligger i en afstand af 6km. Her har vi også grænsestenen på Tysk side. Følger vi slusevejen til Vidåslusen kan vi herfra mod syd se togene som kører til øen Sild via Hindenburgdæmningen. Under gunstige vejrforhold kan vi se skorstenen fra El-Kraftværket i Esbjerg.

Vejret skifter utroligt hurtigt. Om formiddagen kan vi have gråvejr, så landskabet ligner et sort/hvidt-billede – få timer senere kommer solen og landskabet er farvestrålende.

Praktisk

Der er parkeringsmuligheder ved Marskhallen. I hallen er der mulighed for bagageopbevaring, omklædning og der findes toiletter.

Hvem støtter du, når du tilmelder dig Margueritløbet?

Højer Idrætsforening har eksisteret siden 1923, og hermed 94 år ’gammel, og har lige nu 604 medlemmer. Overvejende breddeidræt inden for: fodbold, gymnastik, løb, badminton, petanque, familiesvømning, volleyball, yoga mm.

Pris

Det koster 40 kroner (+ 15 kr. gebyr) at deltage i Margueritløbet 2017. Når du deltager i Margueritløbet, støtter du din lokale forening, som er tovholdere på dit Margueritspot, med 20 kroner. Børn til og med 15 år deltager gratis - og så får de oven i købet en medalje på målstregen. Alle deltagere får en snackpose fra den lokale Coop-partner.

FACEBOOK KOMMENTARER

Se dette event på kortet:

- udfordringer på dit niveau
Format: 19-06-2018