• Løb

Margueritløb - Løgumkloster

Sted Markedspladsen, 6240 Løgumkloster
Starttidspunkt Søndag 24. september 2017, kl. 11:00
Sluttidspunkt Søndag 24. september 2017, kl. 13:00
Niveau
Begynder, Let øvede, Øvede
Klik her for at se beskrivelse af niveauer
?
Motionsform
Løb
Kategori
Andre oplevelser
Distance
3,80 km
7,30 km
Pris
Kr. 40,00
+ kr. 15,- i gebyr
Tilmeldingsfrist 24. september 2017, kl. 11:00
Margueritruten er rammen, når Politiken søndag den 24. september gør Danmarks smukkeste veje levende. Når du tilmelder dig et af de 32 margueritspots støtter du det lokale foreningsliv, mens du bevæger dig gennem vores lands tusindårige natur- og kulturhistorie
Kontakt
Tom Meyer Andreasen
Telefon: 23627654

Oplevelser på ruten

Når du tilmelder dig Margueritløbet, støtter du din lokale forening. Børn op til 15 år er gratis og så får de oven i købet en medalje på målstregen.

Hvad kan du opleve som deltager i Margueritløbet i Løgumkloster?

Hvis du deltager i Margueritløbet i Løgumkloster kommer du med på en historisk rute, som bringer dig forbi følgende seværdigheder – i den rækkefølge du møder dem:

Markedspladsen: har gennem århundrede lagt græs til det årlige Klostermærken, som afholdes hvert år i august.

Gøglerstatuen: er opført til minde om gøglerpræsten Anders Bork Hansen. Statuen forestiller ham sammen ”rottekongen” Cibrino og teltholder Valdemar Jessen.

Museet Holmen: er indrettet i en smuk vestslesvigsk gård fra 1700 tallet. Her præsenteres små, unikke højdepunkter indenfor kunst og kultur.

Frederik den lX`s klokkespil: Har i alt 49 klokker; de mange klokker og det fornemme navn gør det til Nordens største Kongelige klokkespil. Løgumkloster er det eneste sted i Danmark man kan tage en klokkenist uddannelse.

Retterstedet – (kun på den lange tur): Retterstedet var placeret, så det kunne ses på lang afstand og mane til anstændig opførsel. Den sidste henrettelse fandt sted 1763

Krigsfanger Skoven: blev anlagt af de tyske myndigheder i 1915. Under første verdenskrig var op mod 2000 russiske, fransk og belgiske fanger interneret i en krigsfangelejr i Løgumkloster. På kirkegården 70 franske, belgiske og russiske ofre for en plettyfusepidemi 1915. Monumentet med dansk, fransk og russisk indskrift er udført af overlevende fanger.

Løgumkloster Kirke – Kloster kirke: I året 1173 grundlagdes cistercienserklostret i Løgum. Selve kirken er opført af Cistercienser munke i årene 1225 – 1325. Af det oprindelig kloster er kirken og øst fløjen bevaret.

Løgumkloster Refugium: Refugium betyder ”tilflugtssted” og er åbent for alle, men mange præster overnatter og spiser her i forbindelse med deres efteruddannelse på Præstehøjskolen, der også findes i byen. Refugiet er forbundet med kirken med en glasgang.

Praktisk

I forbindelse med Markedspladsen og rundt om er der rig mulighed for parkering. Der findes fine, offentlige toiletter ved Markedspladsen. Der er mulighed for bagageopbevaring under opsyn af hjælpere.

Hvem støtter du, når du tilmelder dig Margueritløbet?

Vi er en del af den flerstrenget idrætsforening (Løgum Idræts Forening) og har eksisteret i 9 år. Vi henvender os fortrinsvis til bredden. Vi har ca. 120 medlemmer og tilbyder ”kun” løb.

Pris

Det koster 40 kroner (+ 15 kr. gebyr) at deltage i Margueritløbet 2017. Når du deltager i Margueritløbet, støtter du din lokale forening, som er tovholdere på dit Margueritspot, med 20 kroner. Børn til og med 15 år deltager gratis - og så får de oven i købet en medalje på målstregen. Alle deltagere får en snackpose fra den lokale Coop-partner.

FACEBOOK KOMMENTARER

Se dette event på kortet:

- udfordringer på dit niveau
Format: 19-06-2018