• Løb

Margueritløb - Rødekro

Sted Kalvø Badehotel, Kalvøvej 12, 6230 Rødekro
Starttidspunkt Søndag 24. september 2017, kl. 11:00
Sluttidspunkt Søndag 24. september 2017, kl. 13:00
Niveau
Begynder, Let øvede, Øvede
Klik her for at se beskrivelse af niveauer
?
Motionsform
Løb
Kategori
Andre oplevelser
Distance
5,00 km
10,00 km
Pris
Kr. 40,00
+ kr. 15,- i gebyr
Tilmeldingsfrist 24. september 2017, kl. 11:00
Margueritruten er rammen, når Politiken søndag den 24. september gør Danmarks smukkeste veje levende. Når du tilmelder dig et af de 32 margueritspots støtter du det lokale foreningsliv, mens du bevæger dig gennem vores lands tusindårige natur- og kulturhistorie
Kontakt
Tom Meyer Andreasen
Telefon: 23627654

Oplevelser på ruten

Historien på stedet går helt tilbage til istiden, hvor landskabet blev skabt med tunneldale og bakkeformationer. (1½ km fra Kalvø ligger Sønderjyllands højeste punkt Knivsbjerg på 96 m. Knivsbjerg har i årtier har været samlingssted for tyske mindretal og der er anlagt en mindelund for de faldne tyske soldater fra de to verdenskrige.) Landskabet omkring Kalvø blev skabt da isen trak sig tilbage fra sidste istid. Den lave bugt og den fede jord på stedet, har gennem tiderne givet gode betingelser for bosættelser og et frodigt dyreliv. Man har fundet stenalderøkser på stedet. Historisk bliver stedet første gang nævnt i vikingetiden af Kong Valdemar Sejr i 1232. Stedet udgjorde allerede dengang en naturlig havn. Der er fundet spor efter en pælespærring på tværs af vigen for at beskytte stedet for fremmede skibe. I 1847 købte skibsreder Jørgen Bruhn stedet, og i perioden 1847 til 1858 blev 12 store skibe af clippertypen (ligesom kongeskibet Dannebrog) bygget på stedet. Teknikken var ganske ny. Det var første gang, man fulgte tegninger fremfor den tidligere teknik ”klamp” uden arbejdstegninger, som gav en noget langsommere skibstype. I storhedstiden arbejdede 100 mand på stedet

Stedet omkring badehotellet er eneste nuværende autentiske skibsværftsmiljø fra den tid med redergård, bygmesterbolig og marketenderi (det nuværende badehotel) Et maketenderi er en ”kantine” for værftsarbejdere. Så badehotellet har egentlig aldrig fungeret som badehotel. 1961 købte Flemming Juncker øen for at bygge en cellulosefabrik. Planerne blev dog opgivet. Øens centrale del “Ørkenen”, blev i 1960’erne udnyttet til grusgravning, der medførte en sænkning af øens højeste partier med ca. 8 meter. 1974 erhvervede Miljøministeriet størstedelen af Kalvø for at bevare havnemiljøet og naturen og for at sikre offentlig adgang til hele øen. Efter grusgravningen blev arealet tilplantet med ær. I området har Skov og Naturstyrelsen opstillet en stensamling med vandreblokke, som er ført hertil i istiden.

Praktisk

Brug den store P-plads ved Kalvø Badehotel og museet ”Det maritime Kalvø”. Der er adgang til toiletter på både museet og badehotellet. På museet er der mulighed for bagageopbevaring.

Hvem støtter du, når du tilmelder dig Margueritløbet?

Rødekro Tri & Motion er en forening under Rødekro Idrætsforening. Den er startet i begyndelsen af ’80’erne.

Rødekro Tri & Motion satser både på bredden og eliten. Vores elite kan blande sig toppen i både ind- og udland. Men vi satser især på bredden. Vi er altid klar til at tage imod nye medlemmer, og vi sætter en ære i at alle skal føle sig velkomne uanset niveau. Vi er ikke en maratonklub for de få udvalgte. Vi er godt 300 medlemmer incl knap 100 triatleter. Hos os kan man løbe, cykle og svømme. Evt kan man udleve drømmen om at deltage i stævner, eller man kan blot deltage i det blomstrende sociale liv omkring klubben og dens træninger. Der er ca 10 programsatte træninger om ugen og et hav af uofficielle træninger som klubmedlemmer arrangerer indbydes.

Pris

Det koster 40 kroner (+ 15 kr. gebyr) at deltage i Margueritløbet 2017. Når du deltager i Margueritløbet, støtter du din lokale forening, som er tovholdere på dit Margueritspot, med 20 kroner. Børn til og med 15 år deltager gratis - og så får de oven i købet en medalje på målstregen. Alle deltagere får en snackpose fra den lokale Coop-partner.

FACEBOOK KOMMENTARER

Se dette event på kortet:

- udfordringer på dit niveau
Format: 17-08-2018