Billede
Svøm ud i det fri
Foto: Colourbox Open Water-svømning har siden 2008 været en olympisk disciplin
open water

"Våddragten holder på det hele"

Open Water-event: DGI Svømning og vorespuls.dk giver dig muligheden for at udvikle dine evner indenfor svøming i åbent hav - uanset niveau.

Alle kan være med

Synes du, at det kan være lidt trivielt at svømme frem og tilbage i bassinet i svømmehallen? Så er den nye serie for dig!

Du møder kompetente instruktører, som vil vejlede dig på dit niveau.

Grundtræning er vigtig

Forskellen på svømning i bassin og åbent hav er stor - ikke kun i omgivelserne! Inden du på egen hånd går i gang med open water svømning er det vigtigt, at du træner nogle lange distancer i svømmehal først.

Dernæst skal du have tjek på, hvordan du orienterer dig i det åbne vand, når du ikke har bassinets kanter at navigere efter.

Open water svømning: Kom godt i gang

Udstyr til åbent vand

Du bør investere i en våddragt designet til svømning i åbent hav. En våddragt øger den tid, du kan opholde dig vandet. Som bonus beskytter den dig mod brandmænd.

Vidste du, at der forskel på våddragter, alt efter om du vil svømme crawl eller bryst?

Udstyr til open water svømning

Ved de 10 Open Water Events vil der være mulighed for at prøve og teste forskelligt udstyr - blandt andet våddragter.

Husk din makker!

Du bør aldrig svømme alene, når du træner havsvømning. Og start med små afstande - så du kender farvandet og din krop i det nye element.

Flere events for dig!

vorespuls.dk arrangerer mange events året rundt - også i vand.

Svømme-events
Løbe-events
Cykle-events
Mountainbike-events
Kajak-events

Også på Sjælland

Bor du på Sjælland? Så har du chancen her:
Prøv Open Water på Midt- og Vestsjælland

Den rutinerede svømmer Otto på 60 år iklæder sig for første gang i sit liv en våddragt.

Sammen med 13 andre deltagere prøver han at mingelere sin krop ned i forskellige størrelser og udgaver af den stramtsiddende svømmeuniform, før han finder den, der passer.

”Den her våddragt holder på det hele,” udbryder Otto med et lunt og en lille smule lummert smil, da han har fundet den rigtige størrelse, og de øvrige deltagere bryder ud i latter.

Scenen er taget fra den første afdeling af i alt 10 Open Water-events, der blev afholdt tirsdag aften i Fredericia, hvor 14 vidt forskellige danskere var mødt op for at lære eller blive endnu bedre til at svømme i åbent vand. En disciplin, der bliver mere og mere populær i Danmark.

Stor aldersforskel

Også tirsdagens arrangement betegnes som en succes.

”Deltagerne var fra 14 til 60 år, og og de kom med meget forskellige baggrunde. Men det er min klare fornemmelse, at alle fik noget med hjem. Lige gyldigt, om de var rimelig øvede eller aldrig havde prøvet Open Water-svømning før. Der var en super stemning, og alle hyggede sig,” siger Tanja Billesø Beck fra DGI Svømning, der sammen med vorespuls.dk arrangerer de 10 Open Water-events.

”De 10 Open Water-events er rimelig uafhængige af hinanden, og man kan sagtens deltage i nogle uden at deltage i
andre. Det handler om at finde det, der passer til dig,” fortsætter Tanja Billesø Beck.

Se også: Åbent vand: Se de 8 sikkerhedsråd!

Glad deltager

En af deltagerne ved det første event var 51-årige Kirsten Østergaard Rungholm, der ligeledes beretter om et par gode timer.

”Det var et rigtig godt arrangement. Instruktøren var meget energisk og engageret, og det smittede jo af på os alle sammen,” siger Kirsten Østergaard Rungholm.

”Jeg har dyrket en del triatlon, og jeg har prøvet Open Water før, men jeg fik alligevel noget ud af at være der. Jeg fik nogle gode tips,” fortsætter hun.

Vil komme igen

Tirsdagens event i Fredericia havde fokus på at introducere folk til udstyret i Open Water og udstikke de basale retningslinjer, som at man ikke skal svømme alene. Og så gav instruktøren individuel coaching til de fremmødte, der især skulle vende sig til at trække vejret, mens de kiggede frem.

Næste event i rækken afholdes den 4. juni.

”Når jeg kan få det puttet ind i kalenderen, vil jeg helt sikkert komme til de her events fremover,” siger Kirsten Østergaard Rungholm.

En lignende event-række på fem arrangementer afholdes på Sjælland. Tilmeld dig den første af slagsen i Roskilde Fjord den 27. maj, her.

FACEBOOK KOMMENTARER


- udfordringer på dit niveau
Format: 25-06-2018

Tilføj din egen event

Du kan nemt og gratis oprette din event og få den vist på vorespuls.dk. Opret event

Senest besvarede spørgsmål

Seneste artikler

Populære artikler