Billede
Prøv rødbede
Foto: Colourbox.com ”Der er lavet talrige studier på rødbedens evner, og generelt gælder, at motionister synes at få gavn af indholdsstofferne."
Sundhed

Naturens egen doping: Rødbedesaft

Det er hverken ulovligt eller sundhedsskadeligt. Med denne sunde og helt naturlige drik kan du booste formen inden et vigtigt løb og præstere op til 3 % bedre.

Mere om forskningen

Kan du læse HER

Den smager fantastisk på leverpostej og står sikkert allerede i dit køleskab - rødbeden! Men den kan mere end at opgradere dine rugbrødsmadder.

Ifølge et engelsk studie kan rødbedesaft forbedre din evne til at udnytte ilt med op til tre procent, når du træner.

”Der er lavet talrige studier på rødbedens evner, og generelt gælder, at motionister synes at få gavn af indholdsstofferne, mens eliteatleter er så toptunede, at det ekstra skud hjælpestoffer fra rødbeden er uden virkning,” siger Martin Kreutzer, som er ernæringskonsulent og forfatter til bogen Maratonkogebogen.

Læs også: Opskrift på ingefærshot - bliv "frisket" op

Derfor bliver du hurtigere

Virkemidlet i rødbede er frem for alt nitrat, der i kroppen omdannes til nitrit. Stoffet påvirker kroppens kapillærer, som er blodårernes yderste forgreninger, og dermed glider mere ilt over i musklernes energistationer.

”Resultatet er, at du opnår en markant bedre iltudnyttelse, og det er noget der øger præstationsevnen under krævende konditionstræning,” siger Martin Kreutzer og uddyber:

”Undersøgelserne på området afslører en spontan formstigning på 2-3 procent. Det svarer til, at du løber 5-6 sekunder hurtigere pr kilometer.”

Læs også: Derfor skal du spise gurkemeje

Dosis

For at opnå den ønskede virkning anbefaler Martin Kreutzer, at du indtager 500 ml rødbedesaft 1-3 timer før din træning.

Du kan alternativt købe særlige shots, hvor man har opkoncentreret stofferne, så 70 ml dækker hele behovet.

”Det er dog vigtigt, at du undlader at børste tænder indenfor en time fra rødbedeindtaget. For hvis din mundhule er renset for bakterier, kan kroppen ikke omdanne rødbedens nitrat til det aktive nitrit,” forklarer Martin Kreutzer.

Læs også: Ingefær kan hjælpe på restitutionen

2 opskrifter

  • 1 kg økologiske rødbeder
  • 200 g økologisk ingefær
  • 8 æbler

  • Skræl det hele og put det i juiceren

Eller...

  • 2 store appelsiner
  • 1 lille rødbede
  • En skive citron
  • 1 cm frisk ingefær

  • Skræl det hele og put det i juiceren

FACEBOOK KOMMENTARER


- udfordringer på dit niveau
Format: 16-08-2018

Tilføj din egen event

Her har du mulighed for at oprettet dit event. Opret event

Senest besvarede spørgsmål

Seneste artikler

Populære artikler