Billede
Prøv dine MTB-kræfter af
Foto: Colourbox Prøv alle dine grænser af - det forbrænder flere kalorier. Ind imellem må man så bide i det sure æble og trække sin mountainbike...
Vil du tabe dig?

MTB: Variation kan give vægttab

En varieret MTB-træning kan give vægttab. Det nytter ikke med rutine-træning på MTB, hvis du vil tabe dig.

Læs mere om vægttab

Her kan du læse flere
artikler om træning, kost og vægttab

Træning skal der til

Vil du tabe dig, kommer du ikke langt med bare at sulte dig. Træning er også vigtig, for ellers mister du vitale former for væv. En fedtfattig kost og mangel på træning udmarver kroppens depoter af livsvigtige proteiner, vitaminer og mineraler.

Skal du tabe dig ved at køre MTB, skal træningen være velplanlagt og kosten sund. Så opnår du det sundeste vægttab.

Øg din træning på MTB

De vigtigste faktorer i MTB-træning er, at den skal være afpasset og varieret. Så kan den hen ad vejen føre til et ønsket vægttab.

Afpasset betyder, at du starter på dit niveau og gradvist øger træningsmængden, mens du tager hensyn til kroppens behov for at restituere. Kun uden skade-pauser vil træningen på MTB give et højere stofskifte og en bedre chance for vægttab.

En nøgleregel er, at man kun skal forøge træningsmængden med 5-10% om ugen, hvor 5% er mere sikkert, og 10% er for de erfarne, hvis kroppe har været gennem processen tidligere.

Vægttab tager tid

Undgå at øge mængden af træningen på MTB og intensiteten i samme uge. Det betyder, at sætter du tempoet op, kan du med fordel begrænse tiden og kilometerne lidt.

Lad være med at overdrive træningen for at få et hurtigt vægttab.

Pas på rutine-træning

At træningen på MTB skal være varieret, kan næsten bedst illustreres med den oplevelse man har, når man skal på sit nye arbejde for første gang. Transporten frem til arbejdspladsen er ny, og man skal lige finde den rigtige vej. Nye arbejdsrutiner, nye kolleger, nye informationer. Efter sådan en dag kan man godt føle sig slidt, og mærke at man har været i gang hele dagen.

Efter et par måneder kører det hele per automatik, og når nogen spørger, hvordan dagen har været, kan man ikke rigtig huske, hvad der er sket i løbet af arbejdsdagen.

Variér din MTB-træning

Kroppen prøver altid at være økonomisk, og den forsøger at klare tingene med mindst mulig energi. Derfor nytter det ikke at gøre det samme hver gang.

Prøv at ændre rute, længde eller intensitet hver gang du kører MTB. Kør i gruppe eller kør alene på MTB, og kør gerne på forskellige tidspunkter af dagen.

Så skal du nok få din træning op i gear og opnå det ønskede vægttab.

FACEBOOK KOMMENTARER


- udfordringer på dit niveau
Format: 15-08-2018

Tilføj din egen event

Her har du mulighed for at oprettet dit event. Opret event

Senest besvarede spørgsmål

Seneste artikler

Populære artikler