Landevejscykling

Se video-guide: Sådan kører I holdløb

Bliv klar til DGI Holdløb - holdtidskørsel er en disciplin for sig, og der er visse ting, du skal være særlig opmærksom på.

DGI Holdløb

DGI Holdløb er et nyt tiltag til dig og dine kammerater.

Saml fire af dine cykelvenner og deltag i en uhøjtidelig holdtidskørsel for motionister - her kan du se tid og sted for afdelingerne i DGI Holdløb:

DGI Holdløb: Få det store overblik

Flere i sadlen

DGI Landevejscykling arbejder hele tiden på at skabe de mest attraktive træf, kurser og motionsløb. Og giver dig muligheden for at få endnu flere spændende oplevelser på din cykel.

Læs mere: DGI Landevejscykling

Er du og dine cykelvenner tilmeldt DGI Holdløb, eller træner du ofte sammen med andre – så er videoen øverst i artiklen lige noget for dig!

Videoen er udarbejdet af DGI i samarbejde med vorespuls.dk, og den guider dig til sikker og hurtig kørsel som hold.

”Du får anvisninger og vejledning til, hvordan I bedst træner sammen i forhold til placering på vejen, tegngivning, sikkerhed og flow i gruppen,” siger Ulrich Gorm Albrechtsen, der står i spidsen for DGI Cykling og sommerens holdløbsserie.

DGI Holdløb afholdes over hele landet i løbet af sommeren – se tider og steder her: DGI Holdløb: Få det store overblik

Safety first

Videoguiden giver dig og dine cykelvenner redskaberne til at køre hurtigt og dermed få den bedst mulige tid til DGI Holdløb, men den vigtigste pointe er ifølge Ulrich Gorm Albrectsen, at sikkerheden skal komme i første række.

”Til DGI Holdløb og til normale cykelture kører vi jo på offentlig landevej, så der skal tages højde for billister på ruten. Det er ikke ligesom i Tour de France, hvor ruten er lukket af,” siger han.

”Derfor er det ekstremt vigtigt, at man føler sig sikker på cyklen. Og at man føler sig sikker i gruppen. I videoen får man små tommelfingerregler, der vil hjælpe jer til at være mere sikker som en gruppe og dermed få en bedre oplevelse.”

Læs reportage fra første DGI Holdløb i Mårslet: DGI Holdløb: "Næsten som Tour de France"

Social konkurrence

DGI Holdløb er en konkurrence, men det betyder langt fra, at det sociale aspekt skal pakkes væk.

”Ja, vi kører stærkt, og vi kører konkurrence, men vi passer på hinanden og hjælper hinanden. Man hjælper for eksempel den femte rytter, det ikke har så gode ben på dagen. Det er et vigtigt budskab,” siger Ulrich Gorm Albrechtsten, der ser masser af positive aspekter ved at køre som hold og ikke alene.

”Der er et stort socialt fællesskab, og man kæmper sammen med sine venner om et fælles mål. Man træner sammen, kæmper sammen og hjælper hinanden. Og når man kommer over målstregen, dasker man hinanden på skulderen og siger ’godt gået’. Det virkelig fedt.”

DGI Holdløb afholdes over hele landet i løbet af sommeren – se tider og steder her: DGI Holdløb: Få det store overblik

FACEBOOK KOMMENTARER


- udfordringer på dit niveau
Format: 22-07-2017

Tilføj din egen event

Du kan nemt og gratis oprette din event og få den vist på vorespuls.dk. Opret event

Senest besvarede spørgsmål

Seneste artikler

Populære artikler