Billede
Brystsvømning
Foto: Colourbox.com Rytme, kraftigt benspark og god længde på kroppen i glidefasen giver en økonomisk brystsvømning.
svømning

3 øvelser til hurtigere brystsvømning

Se videoerne og læs artiklen, så er du klar til at blive hurtigere til din brystsvømning.

Som en inspiration, hjælp og supplement til din træning følger her tre øvelser, der kan forbedre din brystsvømning.

1. øvelse - Taglængde og økonomisk svømning

Brystsvømning har for manges vedkommende den fordel, at den kan svømmes i lavere tempo og med langt lavere puls end eksempelvis crawl.

Brystsvømning indgyder naturligt til rytme i vejtrækningen, så længe armtag og benspark hænger nogenlunde godt sammen. Du har således ikke hovedet under vandet i længere tid, som i crawl, og det er nemmere at kontrollere vejrtrækningen i brystsvømningen.

Læs også: Nøglen til god crawl: Lær at svømme langsomt!

På videoen demonstreres en rytmisk brystsvømning, hvor armtaget udføres før bensparket, og hvor kroppen glider langstrakt og strømlinet umiddelbart efter bensparket.

Rytme, kraftigt benspark og god længde på kroppen i glidefasen giver en økonomisk brystsvømning.

2. øvelse - Højere tempo og speed i brystsvømning

Nogle forbinder måske brystsvømning med langsom svømning, og jeg har også undertiden oplevet stilarten være opkaldt ’konesvømning’. Brystsvømningen nyder i al fald ikke samme ”prestige” som crawl.

Brystsvømning kan imidlertid for mange svømmere være den absolut mest økonomiske – men også hurtigste - stilart at tilbagelægge eksempelvis en halv eller hel Iron Man-distance på, og det er bestemt muligt at udvikle både tempo og speed i brystsvømning.

Læs også: Bliv klar til åbent vand – I svømmehallen!

På videoen demonstreres en øvelse, hvor det almindelige brystbenspark er erstattet med flybenspark med finner. Flybenssparket indgyder til endnu mere flybevægelse i rytmen og frekvensen forhøjes.

Herved udvikles fart, hurtigere rytme og tempo i stilarten. Øvelsen koster kræfter men udfordrer og udvikler din fart i vandet.

3. øvelse - Rytme og balance

Som inspiration og ekstra udfordring kan du afprøve brystsvømning med crawlbenspark. Øvelsen minder umiddelbart meget om ovennævnte øvelse, men udfordrer i højere grad balancen og rytmen i flowet mellem benspark og armtag.

De opad- og nedadgående crawlbenspark stiller krav til din corespændning, og du vil mærke, at der skal et relativt godt armtag med solidt tryg på vandet til, førend der kan skabes fremdrift.

Øvelsen er avanceret og kan med fordel også udføres med finner.

FACEBOOK KOMMENTARER


- udfordringer på dit niveau
Format: 20-09-2018

Tilføj din egen event

Det er i øjeblikket ikke muligt at oprette events på vorespuls.dk, men vi forventer at være klar igen i uge 40.

Senest besvarede spørgsmål

Seneste artikler

Populære artikler